Sti

Tæt på kommissærerne - 07/08/2008

Margot Wallström ved en pc

Blogs giver ikke bare direkte adgang til kommissærerne – de viser også en mere personlig side af EU's topembedsmænd.

Margot Wallström fik tårer i øjnene, da hun hørte, at Ingrid Betancourt var sluppet ud af den colombianske jungle. Janez Potočnik tænkte ikke meget på politik, da han gik i gymnasiet. Vladimír Špidla er vild med fodbold.

Ligesom andre offentligt ansatte rundt om i verden beskyldes EU-kommissærerne sommetider for at være ansigtsløse bureaukrater. Deres blogs English fortæller imidlertid en anden historie. Nu, hvor Dimas, Fischer Boel og Piebalgs også er kommet med, er der nu seks kommissærer, der blogger regelmæssigt.

I sit seneste indlæg hylder kommunikationskommissær Margot Wallström English den polske antikommunistiske systemkritiker Bronislaw Geremek, der døde ved en bilulykke i juli. Hun stiller ham op som modsætning til den tidligere bosnisk-serbiske præsident Radovan Karadzic, der for nylig blev anholdt mistænkt for krigsforbrydelser.

"Begge disse mænd spillede en afgørende rolle ved at forandre de lande, de boede i, og deres handlinger påvirkede flere millioner menneskers liv. De gjorde det bare på fuldstændig forskellig måde."

Tidligere i juli måned glædede Wallström sig over Ingrid Betancourts frigivelse efter mere end seks år som gidsel. "Jeg må indrømme, at jeg havde tårer i øjnene, da jeg så Betancourts utroligt velformulerede søn og søster på pressekonferencen i går aftes", sagde hun.

Forskningskommissær Janez Potočnik English besøgte for nylig sit gamle gymnasium i Slovenien for at fortælle om sit job i Bruxelles. "At se mit gamle gymnasium igen bringer mange minder tilbage", skriver han. "Da jeg gik i gymnasiet skænkede jeg ikke politik, EU og alt den slags mange tanker. Jeg gik mere op i piger og sport – eller var det i omvendt rækkefølge?"

Beskæftigelseskommissær Vladimír Špidla češtinaDeutschEnglishfrançais taler om at skabe bedre forhold for professionelle fodboldspillere i mindre ligaer – efter et veloverstået EM i juni. Selv om der er tale om et seriøst emne, skinner hans entusiasme for sporten igennem. "Europas bedste fodboldspillere henrykkede os nok engang med lækre detaljer og nogle fantastiske mål", siger han. "Det er svært ikke at blive lidt misundelig på spillerne."

Kommissærernes blogs, der opfordrer læserne til at give tilbagemeldinger, er kun én af de måder, EU prøver for at komme i kontakt med borgerne. På et nyt websted kan folk chatte med EU-kommissærerne i realtid. EU har også en formel offentlig høringsproces, som bruges, når man overvejer ændringer af politikken.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links