Sökväg

Öppet hus hos EU – Välkommen! - 04/06/2008

Arrangemang för barn hos EU-kommissionen

Lördagen den 7 juni öppnar EU-institutionerna sina dörrar för att ge besökare tillfälle att upptäcka vad som döljer sig bakom EU:s fasad.

Du kanske bara vill vandra längs de långa korridorerna och titta in i de jättestora mötesrummen i EU-byggnaderna? Eller provsitta ordförandefåtöljen i det rum där kommissionärerna håller sina möten? Du kanske vill veta vad personalen egentligen sysslar med där. Ja, nu har du chansen. Kom och hälsa på i EU-institutionerna! Du kanske upptäcker att det finns annat än bara krångliga lagar och snårig byråkrati.

Öppet hus hos EU har i 13 år varit en populär tradition med massor av aktiviteter för unga och gamla. Knutpunkten för evenemanget är EU-kommissionens huvudkontor, Berlaymontbyggnaden, mitt i EU-kvarteren i Bryssel. Där arbetar tusentals EU-tjänstemän och 27 kommissionärer från alla EU:s medlemsländer.

Folk som jobbar för EU-kommissionen kommer att finnas på plats för att ge vägledning och förklara vad de sysslar med. Med hjälp av konkreta exempel kommer de att visa vad EU:s pengar DeutschEnglishfrançais används till och vilka resultat som uppnås.

I år firar DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski 40-årsjubileum och tulltjänstemän från flera olika länder kommer att delta i ett interaktivt evenemang och förklara vad deras arbete vid EU:s gränsövergångar går ut på.

Utanför Berlaymontbyggnaden kommer det att anordnas aktiviteter för barn. Det blir musik och ansiktsmålning, en minibondgård med levande djur och möjlighet att åka med häst och vagn. Dessutom kommer man att visa upp ny teknik inom jordbruket.

EU:s syfte med att hålla öppet hus varje år är att skapa större insyn DeutschEnglishfrançais genom att låta medborgarna med egna ögon få se vad EU gör, var det sker och hur det går till. Vid sidan av kommissionen kommer även andra institutioner i Bryssel att hålla öppet. Aktiviteterna pågår kl. 10.00–18.00.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar