Navigacijska pot

Odprta vrata institucij EU vabijo - 04/06/2008

Dejavnosti za otroke na ploščadi pred stavbo Evropske komisije

Institucije EU bodo v soboto 7. junija svoja vrata odprle vsem, ki jih zanima, kako poteka delo v njih.

Sprehodili se boste lahko po dolgih hodnikih in vstopili v ogromne sejne dvorane. Nemara celo sedli na stol predsednika komisije. Dan odprtih vrat bo vsekakor priložnost, da si ogledate, kje in kaj delajo uradniki evropskih institucij. Ugotovili boste, da ne gre samo za zapletene pravne zadeve in birokratske postopke.

Prireditev se bo letos zvrstila že trinajstič zapored. Kot vedno doslej jo bodo spremljale številne dejavnosti za mlade in stare. Središčna točka bo sedež Evropske komisije v stavbi Berlaymont v evropski četrti v Bruslju. Tam dela več tisoč uradnikov in 27 komisarjev, ki prihajajo iz vseh držav EU.

Osebje Komisije bo tam tudi v soboto. Obiskovalcem bo kazalo pot in jim povedalo več o svojem delu – tudi s konkretnimi primeri o porabi denarja EU DeutschEnglishfrançais in doseženih rezultatih.

Letos mineva štirideset let od ustanovitve carinske unije  DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski , zato so cariniki iz številnih držav pripravili interaktivno predstavitev carinske službe na evropskih mejah.

Otroci bodo na svoj račun prišli na ploščadi pred Berlaymontom, kjer jih bodo čakali glasba, poslikavanje obraza, miniaturna kmetija z živalmi, vožnja s konjsko vprego in predstavitev novih kmetijskih danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska tehnologij.

Komisija si z vsakoletnim dnevom odprtih vrat prizadeva uvesti bolj odprto politiko DeutschEnglishfrançais in državljanom pokazati, kaj dela, kje in kako. Poleg Komisije bodo svoja vrata odprle še druge institucije v Bruslju. Prireditev se bo začela ob desetih dopoldne in končala ob šestih popoldne.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave