Cale de navigare

Vă aşteptăm la instituţiile UE! E ziua porţilor deschise! - 04/06/2008

Activităţi pentru copii la Comisia Europeană

Instituţiile UE îşi deschid porţile, sâmbătă 7 iunie, şi îi invită pe cetăţeni să descopere Uniunea Europeană din interior.

V-ar tenta să parcurgeţi coridoarele lungi şi să intraţi în imensele săli de şedinţă ale instituţiilor UE?  Sau să vă aşezaţi în fotoliul preşedintelui din sala de şedinţă a Comisiei? Poate vă întrebaţi cu ce se ocupă funcţionarii europeni? Acum aveţi ocazia de a vă satisface curiozitatea. Vă invităm să vizitaţi instituţiile UE – veţi vedea că nu este vorba numai de legi complicate şi de birocraţie.

Ziua porţilor deschise la instituţiile europene a devenit o tradiţie, fiind deja la a 13-a ediţie. Cu această ocazie sunt organizate activităţi pentru cei mari şi cei mici, deopotrivă.  Principala atracţie o constituie sediul Comisiei, clădirea Berlaymont, situată în centrul cartierului european din Bruxelles. În această clădire lucrează mii de funcţionari europeni, precum şi cei 27 de comisari, reprezentând toate statele membre.

Funcţionari din cadrul Comisiei vă vor sta la dispoziţie pentru a vă îndruma şi pentru a vă oferi detalii cu privire la activitatea lor. Vă vor explica, folosind exemple concrete, cum este cheltuit bugetul UE DeutschEnglishfrançais şi ce rezultate se obţin.

În acest an, se împlinesc 40 de ani de la crearea uniunii vamale DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski. De aceea, vor fi prezenţi la manifestări ofiţeri vamali din mai multe ţări care vă vor prezenta, în cadrul unui eveniment interactiv, activitatea pe care o desfăşoară la punctele de frontieră europene.

În afara incintei clădirii Berlaymont vor fi organizate activităţi pentru copii, muzică, machiaj, o fermă de animale în miniatură,  plimbări cu trăsura, dar şi prezentări ale noilor tehnologii folosite în agricultură danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska

Acest eveniment anual este destinat să promoveze o mai mare transparenţă DeutschEnglishfrançais, arătând cetăţenilor ce face Uniunea Europeană, unde îşi desfăşoară activităţile şi în ce mod. În afară de Comisia Europeană, şi alte instituţii češtinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsslovenčinaslovenščinasuomisvenska din Bruxelles vor fi deschise publicului.  Manifestările se vor desfăşura între orele 10 dimineaţa şi 6 după-amiaza.  

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile