Kruimelpad

Kom eens langs bij de EU - 04/06/2008

Activiteiten voor kinderen bij de Europese Commissie

De EU-instellingen openen hun deuren op zaterdag 7 juni en nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen.

Misschien vindt u het gewoon leuk om eens door de lange gangen te wandelen en de enorme vergaderzalen te bekijken in de EU-gebouwen. Of eens op de stoel van de voorzitter te zitten in de vergaderzaal van de Europese Commissie. En bent u niet benieuwd wat al die ambtenaren nu eigenlijk doen? Dit is uw kans! Kom dit weekend naar de Europese instellingen en u zult zien: de EU is meer dan ingewikkelde wetten en bureaucratie.

De open dag, een dag met volop activiteiten voor jong en oud, is al 13 jaar een populair evenement. Het middelpunt die dag is het Berlaymontgebouw, het hoofdkantoor van de Commissie midden in de Europese wijk in Brussel. Het is de werkplek van duizenden Europese ambtenaren en 27 commissarissen, uit alle EU-landen.

Medewerkers van de Commissie zullen u rondleiden en uitleggen wat zij doen. Zo krijgt u concrete voorbeelden van wat er met het EU-geld DeutschEnglishfrançais wordt gedaan, en wat dat al heeft opgeleverd.

Dit jaar bestaat de DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski 40 jaar en daarom komen douanebeambten uit verschillende landen naar Brussel. Op hun stand kunt u op interactieve manier te weten komen wat hun werk aan de Europese grenzen inhoudt.

Buiten het Berlaymont krijgen de kinderen alle ruimte. Ze kunnen er luisteren naar muziek, zich laten schminken, kijken naar de dieren in de mini-boerderij of rijden in een paardenkoets. Maar er zijn ook staaltjes van nieuwe technologie in de landbouw te zien.

De jaarlijkse open dag wil ook zorgen voor meer openheid in de politiek DeutschEnglishfrançais door te laten zien wat de EU doet, waar dat gebeurt en hoe. Niet alleen de Commissie kunt u die dag bezoeken, maar ook alle andere instellingen in Brussel. U kunt er terecht van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links