Navigációs útvonal

Nyílt napot tart az EU – Mindenkit szeretettel várunk! - 04/06/2008

Játszóház az Európai Bizottság központjánál

Az Európai Unió június 7-én, szombaton megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Ragadja meg az alkalmat – kukkantson be Ön is az uniós színfalak mögé!

Kedve lenne végigsétálni az uniós épületek hosszú folyosóin, és bepillantani az óriási üléstermekbe? Arra vágyik, hogy egy percre beüljön a Bizottság elnökének székébe? Szeretné megtudni, pontosan mivel is foglalkoznak az uniós alkalmazottak munkájuk során? Nem kell tovább várnia – június 7-én minderre módja nyílik majd az európai uniós nyílt nap jóvoltából. Ha felkeresi az uniós intézményeket, Ön is meggyőződhet arról, hogy az EU nem csak bonyolult jogszabályokról és a bürokráciáról szól.

A fiatalok és az öregek számára egyaránt sok érdekes programot kínáló rendezvény immár 13 éves múltra tekint vissza. Központi helyszínéül az Európai Bizottság brüsszeli székháza, a Berlaymont palota szolgál, mely az uniós intézményeknek otthont adó európai negyed szívében fekszik. Ez az épület jelenti a „főhadiszállást” több ezer európai uniós köztisztviselő – köztük a 27 európai biztos – számára, akik között mindegyik tagország állampolgárai képviseltetik magukat.

A nyílt napon a látogatók kalauzolásáról a Bizottság dolgozói gondoskodnak: körbevezetik az érdeklődőket, és elmagyarázzák nekik, milyen feladatokat kell az uniós tisztviselőknek ellátniuk. Ezenfelül konkrét példák segítségével bemutatják, mire költi az EU az adófizetők pénzét DeutschEnglishfrançais, és milyen eredményeket sikerült így az eddigiek során felmutatni.

Mivel idén ünnepeljük a vámunió fennállásának 40. évfordulóját, a nyílt napon több ország vámtisztjei is részt vesznek majd, hogy interaktív játék keretében ismertessék meg a látogatókkal az európai határátkelőhelyeken végzett munka lényegét.

A gyerekeket gazdag program várja a szabadban, a székház előtti téren. Arcfestés, kisállatfarm, zene és sétakocsizás gondoskodik az apróságok szórakoztatásáról, akik a nekik szervezett bemutatókon a legújabb mezőgazdasági danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska eljárásokról is sok érdekeset megtudhatnak.

Az eseményt az Európai Unió a nyitottság és átláthatóság DeutschEnglishfrançais jegyében rendezi meg minden évben annak érdekében, hogy polgárai jobban megismerhessék az uniós tevékenységek mikéntjét és hogyanját. A nyílt napon a Bizottság mellett más uniós intézmények is megnyitják brüsszeli épületeiket a látogatók előtt. A szervezők a nap folyamán reggel 10-től délután 6-ig várják az érdeklődőket.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek