Navigointipolku

Avoimet ovet EU-virastoissa 7.6. – astu sisään - 04/06/2008

Ohjelmaa lapsille Euroopan komissiossa

Nyt on mahdollista nähdä EU:n rakennukset sisäpuolelta, istahtaa komission puheenjohtajan tuolille kokoushuoneessa tai selvittää, mitä virastojen henkilöstö työaikanaan tekee. Kaikki ei ehkä olekaan pelkkää lainsäädäntöä ja byrokratiaa.

EU:n avoimien ovien päiviä on järjestetty jo 13 vuotta. Päivä on pullollaan tapahtumia nuorille ja vanhoille. Päätapahtumapaikka on komission päärakennus Berlaymont, joka sijaitsee eurokorttelien ytimessä Brysselissä. Rakennuksessa työskentelee tuhansia komission virkamiehiä ja 27 komissaaria – kaikista EU-maista.

Vieraita opastaa komission oma väki, joka samalla kertoo työstään. Oppaat voivat antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, mihin EU:n varoja DeutschEnglishfrançais käytetään ja millaisia tuloksia saadaan aikaan.

Tänä vuonna tulliliittotäyttää 40 vuotta, ja sen kunniaksi paikalla on myös tulliviranomaisia useista maista. He kertovat, miksi heitä tarvitaan, kun valtioiden rajoja ylitetään.

Berlaymontin ulkopuolella on ohjelmaa lapsille: musiikkia, kasvomaalausta, kotieläimiä ja hevosajelua. Lisäksi ulkona esitellään uutta maataloustekniikkaa.

Lauantain avointen ovien päivän tavoitteena on lisätä EU-politiikan avoimuutta DeutschEnglishfrançais esittelemällä kansalaisille EU:n toimielinten työtä. Tapahtumat alkavat aamulla klo 10 ja päättyvät klo 18.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä