Διαδρομή πλοήγησης

Η ΕΕ ανοίγει τις πόρτες της. Περάστε! - 04/06/2008

Δραστηριότητες για παιδιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ανοίγουν τις πόρτες τους το Σάββατο, 7 Ιουνίου, και καλούν το κοινό να ανακαλύψει τι βρίσκεται πίσω από την πρόσοψη της Ένωσης.

Αν θέλετε απλώς να περπατήσετε στους μεγάλους διαδρόμους και να δείτε τις τεράστιες αίθουσες συνεδριάσεων στα κτήρια της ΕΕ, ή να δοκιμάσετε την πολυθρόνα του Προέδρου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής, ή ακόμη να μάθετε με τι ακριβώς ασχολούνται οι υπάλληλοι των ευρωπαϊκών οργάνων, μη χάσετε αυτή την ευκαιρία! Ελάτε να επισκεφτείτε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και ίσως ανακαλύψετε ότι έχουν και άλλα πράγματα να σας δείξουν εκτός από την πολύπλοκη νομοθεσία και τη γραφειοκρατία.

Η ημέρα «ανοικτές πόρτες», με πάμπολλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, είναι μια δημοφιλής παράδοση δεκατριών ήδη ετών. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η έδρα της Επιτροπής, το κτήριο Μπερλεμόν, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής συνοικίας των Βρυξελλών, όπου καθημερινά εργάζονται χιλιάδες υπάλληλοι και 27 Επίτροποι – από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Υπάλληλοι της Επιτροπής θα είναι εκεί για να σας ξεναγήσουν και να σας εξηγήσουν με τι ακριβώς ασχολούνται. Θα σας δώσουν συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα χρήματα της Ευρώπης DeutschEnglishfrançais και για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται.

Επειδή φέτος γιορτάζουμε την 40ή επέτειο της DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski , τελωνειακοί υπάλληλοι από διάφορες χώρες θα παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις για να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική εκδήλωση και να περιγράψουν τη δουλειά τους στα σημεία διέλευσης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Έξω από το Μπερλεμόν τα παιδιά θα διασκεδάσουν με μουσική, ζωγραφική προσώπου και άλλες δραστηριότητες. Θα έχει στηθεί επίσης ένα μικρό αγρόκτημα με ζώα, όπου θα μπορούν να κάνουν βόλτα με άμαξα που θα σέρνουν άλογα και να μάθουν για τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη γεωργία.

Στόχος της ετήσιας ημέρας «ανοικτές πόρτες» είναι να προωθήσει περισσότερο την ανοικτή πολιτική DeutschEnglishfrançais δείχνοντας στους πολίτες το αντικείμενο, τους χώρους και τον τρόπο εργασίας της ΕΕ. Και άλλα θεσμικά όργανα, εκτός της Επιτροπής, θα είναι ανοικτά για το κοινό στις Βρυξέλλες με εκδηλώσεις από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι