Навигационна пътека

Ден на отворените врати на ЕС. Заповядайте! - 04/06/2008

Детски занимания в Европейската комисия

Институциите на ЕС отварят вратите си на 7 юни, събота, канейки хората да видят какво се крие зад фасадата на Съюза.  

Може би просто желаете да се разходите из дългите коридори и да разгледате отвътре огромните зали в сградите на ЕС? Или да пробвате стола на председателя в заседателната зала на Комисията? Може би искате да научите с какво в действителност се занимават служителите там? Сега е вашият шанс. Елате и посетете институциите на ЕС – може да откриeте, че не става въпрос само за сложни закони и бюрокрация.

Денят на откритите врати, предлагащ множество занимания за малки и големи, е вече 13 – годишна популярна традиция. Център на събитието ще бъде седалището на Комисията, сградата „Берлемон“, намираща се в сърцето на европейския квартал в Брюксел. В нея работят хиляди европейски служители и 27-те комисари – от всички страни от ЕС.  

Хората, работещи за Комисията, ще ви развеждат и ще ви обясняват с какво се занимават. Те ще ви запознаят с конкретни примери за това как се използват средствата на ЕС DeutschEnglishfrançais и какви резултати се постигат.

Тази година се навършват 40 години от създаването на митническия съюз DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski и затова митнически служители от няколко страни ще обяснят по време на интерактивна проява в какво се състои тяхната работа по европейските граници.

Извън „Берлемон“ е подготвена програма за децата. Ще има музика и рисуване на лица, мини ферма със животни и разходки в теглен от коне файтон, както и презентации на нови технологии в селското стопанство danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska.

Целта на ежегодния ден на откритите врати е да насърчава по-открита политика DeutschEnglishfrançais, като запознава гражданите с това какво прави ЕС, както и къде и как го прави. Освен Комисията и други институции češtinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsslovenčinaslovenščinasuomisvenska в Брюксел ще отворят врати. Проявите ще се проведат между 10 и 18 часа.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки