Cale de navigare

Diversitatea culturală, în centrul manifestărilor organizate de Ziua Europei - 09/05/2008

Manifestări organizate în Sicilia de Ziua Europei

Filme, concerte în aer liber, festivaluri de stradă, dezbateri, concursuri – manifestări pe gustul tuturor de Ziua Europei, pe 9 mai.

În fiecare an, Ziua Europei marchează primul pas către crearea Uniunii Europene de astăzi - declaraţia Schuman de la 9 mai 1950.

Printre activităţile organizate în Europa cu această ocazie se numără: cursuri de gastronomie pentru a explora noi bucătării (în Malta), filme („How we hated each other ”- Cât de mult ne-am urât va rula pe ecranele din Danemarca) şi parade de stradă (în Polonia). Diverse festivităţi, cu acelaşi obiectiv: promovarea înţelegerii reciproce.

Amatorii de competiţii pot participa la un maraton în Italia, la un concurs de împletit fulare în Estonia, la un concurs de desenat cărţi poştale în Finlanda, la un „pub quiz” (quiz organizat în baruri) pe teme europene sau la un concurs de karaoke în Regatul Unit.

De asemenea, unele activităţi vor avea şi o latură ecologică: în Lituania, o barcă fabricată din sticle din plastic reciclate va porni într-o călătorie către Marea Baltică, în Portugalia vor fi organizate dezbateri în şcoli pe tema energiei şi a schimbărilor climatice, iar suedezii vor analiza ce se poate face pentru a-i determina pe consumatori să adopte un comportament mai ecologic.

Iniţiativa ziua Europei în şcoli Englishespañolfrançaisitaliano este menită să-i sensibilizeze pe tineri cu privire la eforturile pe care le depune UE pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile