Kruimelpad

Europadag in het teken van culturele diversiteit - 09/05/2008

Viering van Europadag op Sicilië

Films, openluchtconcerten, straatfestivals, debatten, wedstrijden – er is voor elk wat wils op 9 mei, Europadag.

Europadag wordt ieder jaar op 9 mei gevierd ter herinnering aan de Schuman-verklaring van 1950, de eerste stap naar de oprichting van wat nu de Europese Unie heet .

In heel Europa worden die dag evenementen georganiseerd, zoals kooklessen om kennis te maken met nieuwe gerechten (Malta), filmvertoningen, bijvoorbeeld van "Nous nous sommes tant haïs " (Denemarken), en feeststoeten (Polen). Altijd is het de bedoeling zo tot meer wederzijds begrip te komen.

Voor wie meer van competitie houdt, is er een marathon (Italië), een breiwedstrijd (Estland), een wedstrijd voor het ontwerpen van postkaarten (Finland), een Europese kroegquiz en een karaokewedstrijd (VK).  

Sommige activiteiten hebben een groen tintje: in Litouwen vertrekt een boot van gebruikte plastic flessen voor een tocht over de Oostzee, in Portugal wordt op school gedebatteerd over energie en klimaatverandering, en in Zweden gaan consumenten na hoe zij milieuvriendelijker kunnen leven.

En Europadag op school Englishespañolfrançaisitaliano brengt jongeren iets bij over de steun van de EU aan ontwikkelingslanden.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links