Διαδρομή πλοήγησης

Η πολιτιστική πολυμορφία στο προσκήνιο των επετειακών εορτασμών της ΕΕ - 09/05/2008

Εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης στη Σικελία

Ταινίες, υπαίθριες συναυλίες, φεστιβάλ δρόμου, ομιλίες, διαγωνισμοί – υπάρχουν εκδηλώσεις για κάθε γούστο στις 9 Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης.

Κάθε χρόνο, την ημέρα της Ευρώπης , εορτάζεται η επέτειος της δήλωσης Σουμάν της 9ης Μαΐου 1950, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Στις προγραμματιζόμενες σε όλη την Ευρώπη εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μαθήματα μαγειρικής για την προβολή της κουζίνας νέων χωρών (Μάλτα), κινηματογραφικές ταινίες όπως η  “Μισηθήκαμε τόσο πολύ " (Δανία), και παρελάσεις (Πολωνία). Διαφορετικές μεταξύ τους εκδηλώσεις οι οποίες όμως έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή, να προαγάγουν την αμοιβαία κατανόηση.

Για όσους αρέσκονται στην άμιλλα, διοργανώνεται μαραθώνιος (Ιταλία), διαγωνισμός πλεξίματος (Εσθονία), διαγωνισμός ζωγραφικής  ταχυδρομικών καρτών (Φινλανδία), και διαγωνισμός ευρωπαϊκής παμπ και καραοκέ (ΗΒ).

Ορισμένες από τις εκδηλώσεις έχουν και οικολογικό χαρακτήρα: στη Λιθουανία μία βάρκα κατασκευασμένη από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια θα ταξιδέψει προς τη Βαλτική· στην Πορτογαλία, θα διοργανωθεί διάλογος μεταξύ σχολείων με θέμα την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή ενώ οι Σουηδοί θα αναζητήσουν τρόπους για μία περισσότερο οικολογική συμπεριφορά των καταναλωτών.

Μία άλλη πρωτοβουλία για την 9η Μαΐου - η ημέρα της Ευρώπης στα σχολεία Englishespañolfrançaisitaliano – επιδιώκει να κάνει περισσότερο γνωστές στους νέους τις προσπάθειες της ΕΕ να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι