Sti

Masser af kultur på EU's fødselsdag - 09/05/2008

Europadagen fejres på Sicilien

Film, friluftskoncerter, gadefestivaler, debatter og konkurrencer – noget for enhver smag på Europadagen den 9. maj.

Europadagen holdes hvert år for at fejre Schumanerklæringen , der den 9. maj 1950 gav startskuddet til skabelsen af det moderne EU .

Fødselsdagen markeres med forskellige aktiviteter rundt om i Europa – fra kurser i madlavning fra andre lande (Malta) over film som "Nous nous sommes tant haïs " (Vi der hadede hinanden så meget) (Danmark) til gadeoptog (Polen). Arrangementer med ét enkelt formål – at skabe større gensidig forståelse.

For de konkurrencemindede er der et maratonløb (Italien), en strikkekonkurrence (Estland), en postkortkonkurrence (Finland) og en europæisk pubquiz og karaokekonkurrence (Storbritannien).

Der er også planlagt aktiviteter med grønt islæt. I Litauen vil en båd fremstillet af brugte plastflasker blive søsat. I Portugal vil der være debatter om energi og klimaændringer på flere skoler. Og i Sverige vil man se på, hvordan forbrugerne kan gøres mere miljøbevidste.

Et andet initiativ i anledning af 9. maj – Europadagen på skolerne Englishespañolfrançaisitaliano – skal oplyse unge om EU's indsats over for udviklingslandene.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links