Cale de navigare

O comunitate de sunete şi imagini - 24/04/2008

UE mizează pe mijloacele de informare preferate ale cetăţenilor: televiziune, radio şi internet.

Majoritatea europenilor ar dori să fie mai bine informaţi cu privire la Uniunea Europeană, preferabil prin intermediul canalelor de televiziune sau a posturilor de radio favorite. Noua strategie a Comisiei vizează o acoperire mai mare a subiectelor legate de afacerile europene în mass-media audiovizuală. Principalele sale aspecte sunt:

  • consolidarea serviciului de informații televizate al UE, Europe by Satellite Englishfrançais (Europa prin satelit), precum şi a serviciului audiovizual dedicat jurnaliştilor;
  • creşterea numărului de producţii multimedia precum EU Tube DeutschEnglishfrançais. De la lansarea sa, în iulie 2007, acest canal al Comisiei care poate fi accesat pe site-ul YouTube, constituie un real succes,  înregistrările difuzate fiind vizionate de peste 10 milioane de ori;
  • susţinerea lansării canalului EuroNews în limba arabă.  EuroNews este canalul internaţional de informare cu cea mai mare difuzare în Europa şi acoperă actualitatea mondială din perspectivă europeană, în şapte limbi diferite.

De asemenea, Comisia doreşte să înfiinţeze o reţea de canale de televiziune europene, după modelul reţelei de posturi radio lansate la 1 aprilie şi care cuprinde deja şaisprezece posturi naţionale şi regionale de pe tot cuprinsul Uniunii.

Această strategie reprezintă cea din urmă etapă dintr-o serie de propuneri privind comunicarea. De la lansarea, în octombrie 2005, a Planului D, cu scopul de a încuraja o dezbatere publică pe tema viitorului Europei, Comisia a pus în aplicare numeroase iniţiative pentru o comunicare mai eficientă DeutschEnglishfrançaissvenska, precum crearea forumului on-line Debate Europe sau elaborarea unei strategii privind internetul.

Strategia de comunicare constituie unul din proiectele de anvergură ale Comisiei Barroso, proiect prin care se încearcă stabilirea unui dialog european în toate cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii (şi iată, acest articol stă mărturie în acest sens).  De altfel, este pentru prima dată când, printre membrii Comisiei, a fost numit un comisar responsabil de politica de comunicare, în persoana doamnei Margot Wallström DeutschEnglishfrançaissvenska.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile