Διαδρομή πλοήγησης

Μια κοινότητα ήχων και εικόνων - 24/04/2008

Η ΕΕ στοχεύει στα μέσα ενημέρωσης που προτιμούν οι πολίτες: τηλεόραση, ραδιόφωνο και Διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θα επιθυμούσαν να ενημερώνονται περισσότερο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατά προτίμηση από τους αγαπημένους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η νέα στρατηγική της Επιτροπής στοχεύει σε μια ευρύτερη κάλυψη των ευρωπαϊκών θεμάτων από τα οπτικοακουστικά μέσα ενημέρωσης και, συγκεκριμένα, προβλέπει τα εξής:

  • την ενίσχυση της υπηρεσίας τηλεοπτικών ειδήσεων της ΕΕ Europe by Satellite Englishfrançais, καθώς και της οπτικοακουστικής υπηρεσίας για τους δημοσιογράφους·
  • την αύξηση της παραγωγής πολυμέσων, όπως το EU Tube DeutschEnglishfrançais. Αφότου άρχισε να λειτουργεί, τον Ιούλιο του 2007, το κανάλι της Επιτροπής στον δικτυακό τόπο YouTube σημειώνει μεγάλη επιτυχία: τα βίντεό του έχουν προβληθεί πάνω από 10 εκατομμύρια φορές·
  • τη στήριξη της έναρξης της αραβικής έκδοσης του EuroNews. Το EuroNews, το κανάλι διεθνών ειδήσεων με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στην Ευρώπη, καλύπτει όλη την παγκόσμια επικαιρότητα από ευρωπαϊκή σκοπιά σε επτά γλώσσες.

Η Επιτροπή επιθυμεί επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών κατά τα πρότυπα του ραδιοφωνικού δικτύου που εγκαινιάστηκε την 1η Απριλίου 2008 και περιλαμβάνει ήδη δεκαέξι εθνικούς και περιφερειακούς σταθμούς από όλη την ΕΕ.

Η στρατηγική αυτή είναι το τελευταίο στάδιο μιας σειράς προτάσεων όσον αφορά την επικοινωνία. Μετά το Σχέδιο Δ που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2005 για να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο γύρω από το μέλλον της Ευρώπης, η Επιτροπή έθεσε σε εφαρμογή διάφορες πρωτοβουλίες για βελτίωση της επικοινωνίας DeutschEnglishfrançaissvenska, όπως η έναρξη λειτουργίας του διαδικτυακού φόρουμ Debate Europe ή η επεξεργασία μιας στρατηγικής για το Διαδίκτυο.

Η επικοινωνιακή στρατηγική είναι μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που στηρίζει ο Επίτροπος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο οποίος επιθυμεί την επικοινωνία με όλους τους Ευρωπαίους στις 23 επίσημες γλώσσες της Ένωσης (το άρθρο που διαβάζετε είναι ένα παράδειγμα). Άλλωστε η σημερινή Επιτροπή είναι η πρώτη που όρισε Επίτροπο ειδικά για την πολιτική επικοινωνίας, την κα Μάργκοτ Βάλστρομ DeutschEnglishfrançaissvenska.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι