Sti

Et fællesskab i lyd og billeder - 24/04/2008

EU satser på borgernes foretrukne informationskilder – tv, radio og internettet.

De fleste europæere ville gerne have mere information om EU, og helst gennem deres yndlings-tv- og -radiostationer. EU-Kommissionen satser nu på at øge dækningen af EU-stof i radio og tv. Hovedpunkterne i strategien er:

  • at styrke Europe by Satellite Englishfrançais, EU's tv-informationstjeneste, og av-tjenesterne for journalister
  • at øge multimedieproduktionen på f.eks. EU Tube DeutschEnglishfrançais - Kommissionens kanal på webstedet YouTube er blevet en succes med over 10 millioner besøgende siden lanceringen i juli 2007
  • at begynde at sende EuroNews på arabisk - EuroNews, den internationale informationskanal i Europa, som når ud til flest mennesker, dækker nyheder fra hele verden set fra en europæisk synsvinkel på syv forskellige sprog.

Kommissionen vil desuden oprette et net af europæiske tv-stationer i lighed med det net af radiostationer, der blev lanceret den 1. april, og som allerede omfatter 16 nationale og regionale radiostationer i hele EU.

Strategien er sidste led i en række forslag om kommunikation. Efter lanceringen af Plan D i oktober 2005, der skulle skabe debat om EU's fremtid, har Kommissionen iværksat en lang række initiativer for at forbedre kommunikationen DeutschEnglishfrançaissvenska, blandt andre onlineforummet Debate Europe og udviklingen af en internetstrategi.

Kommunikation er et af Barrosokommissionens vigtigste indsatsområder. Den vil skabe dialog med alle os europæere på EU's 23 officielle sprog (f.eks. med denne artikel). Det er i øvrigt den første EU-Kommission, der har udpeget en kommissær med særligt ansvar for kommunikation, nemlig Margot Wallström DeutschEnglishfrançaissvenska.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links