Navigointipolku

Kansalaisyhteiskunta tarjoaa suoria vaikutusmahdollisuuksia - 15/04/2008

Kohtaus Emir Kusturican ohjaamasta elokuvasta Mustalaisten aika

EU korostaa kansalaisyhteiskunnan merkitystä jäsenehdokasmaissa.

Kansalaisyhteiskunta puolustaa kansalaisten etuja EU:ssa. Se koostuu kansalaisjärjestöistä, työntekijä- ja työnantajajärjestöistä, hyväntekeväisyysjärjestöistä, kuluttajajärjestöistä, uskonnollisista yhteisöistä ja viestintävälineistä. Se on keskeinen osa eurooppalaista yhteiskuntajärjestelmää. Kansalaisyhteiskunta edistää julkisen sektorin ja kansalaisten vuoropuhelua sekä kansalaisten aktiivista osallistumista EU:n toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Kansalaisyhteiskunnan elinvoimaisuus on merkki terveestä demokratiasta, ja se on EU:n laajentumisstrategian keskeinen tavoite. Komissio aikoo tänä vuonna tehostaa tukeaan kansalaisyhteiskunnan kehittämiseksi EU:n jäsenyyttä hakeneissa maissa.

Eri kansalaisjärjestöjen ja -yhteisöjen edustajia kokoontuu 17.-18.4. Brysseliin keskustelemaan Kaakkois-Euroopan maiden kansalaisyhteiskunnan kehittämisestä . Neljässä työpajassa käsitellään keskeisiä aiheita:

  • hyvää hallintotapaa ja demokratisoitumista
  • ihmisoikeuksia
  • sosiaalisen syrjäytymisen torjuntaa ja yhteiskunnallista kehitystä
  • ympäristönsuojelua ja kestävää kehitystä.

Paneelikeskustelujen ja täysistuntojen lisäksi tilaisuudessa tarjotaan tietoa kansalaisyhteiskunnan toiminnan rahoitusmahdollisuuksista, ja osallistujat voivat vaihtaa kokemuksia keskenään. Myös Balkanin kulttuurielämä esittäytyy Brysselissä: Kaakkois-Euroopan nuorten sinfoniaorkesteri konsertoi torstaina 17.4., ja seuraavalla viikolla järjestetään Balkanin elokuvafestivaalit .

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä