Cale de navigare

Viitorul Uniunii ne priveşte pe toţi! - 02/04/2008

Chipurile a trei tineri transpar prin pagina unui ziar

 Consultare asupra viitorului Europei - cetăţenii sunt încurajaţi să participe la un dialog permanent.

Deciziile care se iau la nivelul UE au deseori efect direct asupra vieţii noastre de zi cu zi – să luăm ca exemplu plafonul impus tarifelor pentru roaming în cazul telefoniei mobile sau eticheta ecologică europeană, purtând logoul distinctiv, floarea.

Însă persoanele care iau aceste decizii au nevoie de opinia dumneavoastră. Margot Wallström, comisar pentru relaţii instituţionale şi strategia de comunicare DeutschEnglishfrançaissvenska, consideră că politicile comunitare ar trebui să fie „adânc ancorate în platformele partidelor politice, în tradiţiile democratice şi în dialogul politic de zi cu zi”. Soarta Europei ar trebui să fie un subiect de discuţie în toate mediile, de la primării, adunări regionale şi parlamente naţionale, până la forumurile de pe internet.

Pentru a da un imbold participării publice la dezbateri, Comisia va cofinanţa pe parcursul acestui an şi al celui care urmează, o serie de proiecte, printre care se numără:

  • consultări publice desfăşurate în toată Europa;
  • iniţiative naţionale care să le ofere europenilor şansa de a se implica în procesul decizional desfăşurat la nivel comunitar;
  • expoziţii, dezbateri şi seminarii organizate de către Comisie şi Parlamentul European în capitalele Europei;
  • sprijin acordat reţelelor on-line care facilitează difuzarea de informaţii şi idei.

Aceste proiecte se situează pe linia strategiei de comunicare intitulată Planul D. Strategia a fost lansată în 2005 ca urmare a voturilor negative acordate Tratatului de instituire a unei Constituţii pentru Europa, în cadrul referendumurilor organizate în Franța și în Țările de Jos.  În următorii doi ani, Comisia a organizat şi cofinanţat o serie de proiecte de consultare transfrontaliere DeutschEnglishfrançaissvenska. Prin recenta comunicare pe tema iniţiativei „Debate Europe”, Comisia intenţionează să consolideze planul D, în pregătirea alegerilor europene din iunie 2009.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile