Διαδρομή πλοήγησης

Η Ευρώπη είναι υπόθεση όλων μας - 02/04/2008

Νεαρά άτομα πίσω από διαφανές φύλλο εφημερίδας

Μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι αποφάσεις που λαμβάνει η ΕΕ επηρεάζουν συχνά άμεσα την καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα η μείωση των τελών περιαγωγής για τα κινητά τηλέφωνα ή το ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα με το χαρακτηριστικό άνθος ως έμβλημα.

Τα άτομα που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις πρέπει να γνωρίζουν τις απόψεις σας γι’αυτές. Η αρμόδια για την Επικοινωνία Επίτροπος DeutschEnglishfrançaissvenska Μάργκοτ Βάλστρομ πιστεύει ότι οι πολιτικές της ΕΕ πρέπει να έχουν τη βάση τους στα πολιτικά κόμματα, τις εθνικές δημοκρατικές παραδόσεις και τον καθημερινό πολιτικό διάλογο. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στη συζήτηση για την Ευρώπη σε δημαρχεία, περιφερειακές συνελεύσεις, εθνικά κοινοβούλια και διαδικτυακά φόρουμ.

Για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση, η Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει κατά το τρέχον και το επόμενο έτος μια σειρά ενεργειών όπως:

  • δημόσιες διαβουλεύσεις σε όλη την Ευρώπη
  • εθνικές πρωτοβουλίες που θα δίνουν στους Ευρωπαίους την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων της ΕΕ
  • εκθέσεις, συζητήσεις και σεμινάρια που διοργανώνουν η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διάφορες πρωτεύουσες
  • στήριξη δικτύων σε απευθείας σύνδεση για τη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών.

Οι ενέργειες αυτές στηρίζονται στη γνωστή ως "Σχέδιο Δ" στρατηγική επικοινωνίας που ξεκίνησε το 2005 μετά το "όχι" των Ολλανδών και των Γάλλων στα δημοψηφίσματα για τη συνταγματική συνθήκη της ΕΕ. Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν αναλήφθηκαν ορισμένες πρωτοβουλίες διασυνοριακού διαλόγου DeutschEnglishfrançaissvenska που συγχρηματοδότησε η Επιτροπή. Στόχος του σημερινού εγγράφου πολιτικής με τίτλο “Debate Europe” είναι να ισχυροποιηθεί το σχέδιο Δ ενόψει των ευρωεκλογών τον Ιούνιο 2009.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι