Sökväg

Tyck till om EU:s budgetreform - 01/04/2008

Miniräknare på utspridda eurosedlar.

Hur ska EU få in och spendera sina pengar i framtiden? Nu har du chansen att framföra din åsikt!

EU hoppas på en öppen debatt med högt i tak under det pågående offentliga samrådet om reformen av EU:s budget.

Samrådet inleddes i september förra året och det har redan kommit in idéer från olika håll. EU vill få in bidrag från alla grupper i samhället – inte bara myndigheter utan också intresseorganisationer, företag, universitet och privatpersoner. Debatten handlar inte om specifika belopp utan EU:s prioriteringar för framtiden i stort. Därför måste alla delta.

Budgetreformen English handlar om att titta på EU och dess ställning i världen med nya ögon. Nya idéer är välkomna – det är en öppen debatt där inga ämnen är tabu. Den här typen av debatt är det enda sättet att se till att EU:s budgetmedel används effektivt för att man ska kunna hantera dagens och framtidens utmaningar.

Enligt budgetkommissionär DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba Dalia Grybauskaitė kommer kommissionen att ta hänsyn till allmänhetens synpunkter när den lägger fram sitt förslag till budgetreform.

Du kan lämna dina förslag på webbplatsen för EU:s budgetreform. Där hittar du också mer information om budgeten och reformen och de synpunkter som redan har kommit in.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar