Navigacijska pot

Javnost o proračunu EU - 01/04/2008

Kalkulator in evrski bankovci

Kako bi bilo po mnenju državljanov v prihodnosti najbolje zbirati in porabiti proračunska sredstva EU?

Evropska komisija upa, da bo s sedanjim javnim posvetovanjem o reformi proračuna EU spodbudila razpravo, ki se bo dotaknila vseh vprašanj.

Posvetovanje, ki se je začelo septembra lani, je že dalo nekaj novih zamisli. Toda Evropska unija želi pritegniti k sodelovanju vse družbene sektorje – poleg vlad še interesne skupine, podjetja, akademske kroge in seveda državljane. Ne gre za neke posamezne denarne zneske. Razprava je namenjena prednostnim področjem EU na splošno in zadeva torej vse nas.

Reforma proračuna EU English pomeni namreč drugačen pogled na Evropo in njeno mesto v svetu. Dobrodošel je vsak nov predlog, razprava ne pozna prepovedanih tem. Takšno posvetovanje bo zagotovilo, da bo EU proračunska sredstva porabila učinkovito in jih namenila spopadanju z izzivi današnjega časa.

Kot je dejala komisarka za proračun DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba Dalia Grybauskaitė, bo javno mnenje pomembno oblikovalo predlog Komisije za reformo virov in porabe proračunskih sredstev.

Državljani lahko svoje stališče pojasnijo na spletni strani o reformi proračuna EU, kjer so objavljene tudi splošne informacije o proračunu in reformi ter vsi dosedanji prispevki.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave