Cale de navigare

Reforma bugetului UE – acum vă puteţi face cunoscută opinia - 01/04/2008

Calculator pe un teanc de bancnote euro

Cetăţenii au fost invitaţi să răspundă la întrebarea: cum poate fi gestionat mai bine bugetul UE în vederea asigurării unui nivel de trai mai bun?

Deschisă şi fără subiecte tabu – acesta este tipul de dezbatere pe care doreşte să o încurajeze UE prin consultarea publică privind reforma bugetului UE, în curs de desfăşurare.

Lansată în luna septembrie, consultarea a polarizat idei provenind din diverse cercuri, însă UE doreşte să cunoască opiniile tuturor segmentelor societăţii – nu doar pe cele ale guvernelor, ci şi pe cele ale grupurilor de interese, ale întreprinderilor, ale mediului universitar şi, bineînţeles, ale cetăţenilor. Dezbaterea nu se referă la sume exacte, scopul său fiind mai degrabă de a contura un tablou general al priorităţilor UEpentru viitor, cu participarea tuturor.

Reforma bugetului UE English reprezintă o ocazie de a privi Europa dintr-un alt unghi şi de a reflecta la locul pe care trebuie să îl ocupe în lume. Ideile noi sunt binevenite – este o discuţie liberă, fără subiecte tabu. Acest tip de dezbatere este singura măsură care poate fi luată pentru ca bugetul UE să facă faţă, în mod eficient, provocărilor lumii contemporane.

Conform afirmaţiilor comisarului pentru buget DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba , Dalia Grybauskaite, reacţiile publicului vor juca un rol important în elaborarea propunerii Comisiei privind reforma bugetului de venituri şi cheltuieli.

Puteţi face sugestii pe site-ul de internet dedicat reformei bugetului UE. Aici puteţi găsi şi alte contribuţii, precum şi informaţii complete despre buget şi reformă.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile