Kruimelpad

Meepraten over de EU-begroting - 01/04/2008

Zakrekenmachine op een stapeltje eurobiljetten

Het publiek wordt gevraagd hoe de EU voortaan het best de inkomsten en uitgaven kan beheren om een betere toekomst te garanderen.

Een open en onbevangen discussie, dat is wat de EU wil bereiken met de lopende raadpleging over de hervorming van de EU-begroting.

De raadpleging is vorig jaar september van start gegaan en heeft al van diverse kanten reacties opgeleverd. Maar de EU wil niemand overslaan. Zij wil niet alleen naar de overheden luisteren, maar ook belangengroepen, bedrijven, universiteiten en natuurlijk gewone burgers aan het woord laten. Bij de discussie gaat het niet over de hoogte van de bedragen, maar om de grote lijnen van de prioriteiten voor de toekomst van de EU. Iedereen moet hierover zijn zegje kunnen doen.

De hervorming van de EU-begroting English moet voor een frisse kijk op Europa en zijn rol in de wereld zorgen. Nieuwe ideeën zijn welkom: alles kan worden besproken, er zijn geen taboes. Alleen zo wordt bereikt dat de EU-middelen efficiënt worden gebruikt om de uitdagingen van de moderne wereld aan te kunnen.

Volgens begrotingscommissaris DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba Dalia Grybauskaite zal de feedback van het publiek veel invloed hebben op het voorstel van de Commissie over de hervorming van de inkomsten en uitgaven van de EU.

U kunt uw suggesties kwijt op de website over de hervorming van de EU-begroting. U vindt daar ook alle achtergrondinformatie over de begroting en de begrotingshervorming en kunt er de reacties van anderen lezen.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links