Navigációs útvonal

Uniós költségvetési reform: most Ön is elmondhatja véleményét! - 01/04/2008

Bankjegykupacon heverő számológép

Az Unió arról kérdezi polgárait, milyen prioritások mentén alakítsa költségvetésének bevételi és kiadási oldalát annak érdekében, hogy növekedjen az európai lakosság életszínvonala.

Az EU reményei szerint az uniós költségvetésről jelenleg folytatott nyilvános konzultáció nyílt és őszinte párbeszéd kereteit teremti meg.

A 2007 szeptemberében indított eszmecserén eddig is számos különböző társadalmi csoport képviseltette magát. Az Unió azonban többre törekszik ennél: a társadalom valamennyi szegmensének álláspontját szeretné megismerni. Nem csupán a kormányzati szféra véleményére kíváncsi, hanem a különféle érdekcsoportokat, a vállalkozói és a tudományos szféra szereplőit, valamint a magánembereket is be kívánja vonni a párbeszédbe. A konzultáció során nem konkrét összegekről vitáznak a résztvevők: az EU jövőbeli prioritásait magába foglaló általános koncepció kialakítására tesznek kísérletet. Egy ilyen átfogó elképzelés megszületéséhez azonban az egész társadalom részvételére szükség van.

Az uniós költségvetés reformja English alkalmat ad arra, hogy friss szemmel tekintsünk Európára és annak világban betöltött helyére. Örömmel fogadunk minden új gondolatot. A konzultáció során a résztvevők szabadon, tabuk nélkül fejthetik ki véleményüket. Ez a fajta eszmecsere jelenti az egyetlen módját annak, hogy az EU-t hatékony pénzügyi mechanizmusokkal vértezhessük fel a modern világ kihívásaival szemben.

Dalia Grybauskaite költségvetési biztos DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba kijelentette: a költségvetés reformjára irányuló bizottsági javaslat elkészítése során a lakossági visszajelzések nagy súllyal esnek majd a latba.

Amennyiben részt kíván venni a konzultáción, hozzászólását az uniós költségvetési reform honlapján keresztül küldheti el. A webhelyen teljes körű tájékoztatást talál a költségvetésről és a reformról, valamint elolvashatja az eddig beérkezett hozzászólásokat.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek