Διαδρομή πλοήγησης

Επανεξέταση του προϋπολογισμού της ΕΕ: πείτε τη γνώμη σας! - 01/04/2008

Αριθμομηχανή πάνω σε χαρτονομίσματα ευρώ

Καλούνται οι πολίτες να πουν τη γνώμη τους για το πώς θα πρέπει η ΕΕ να διαχειρίζεται τους πόρους της στο μέλλον ώστε να βελτιωθεί η καθημερινή τους ζωή.

Η Ένωση επιθυμεί να προκαλέσει μια "ανοιχτή καιειλικρινή" συζήτηση στο πλαίσιο διαβούλευσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την επανεξέταση του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Η διαβούλευση, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη, έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούν ιδέες από διάφορες πλευρές, όμως η EΕθέλει να ακούσει τις απόψεις όλων των πολιτών – δηλαδή όχι μόνο των κυβερνήσεων, αλλά και των διαφόρων ομάδων συμφερόντων, των επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού χώρου και, βεβαίως, των ίδιων των πολιτών. Η διαβούλευση δεν αφορά τον τρόπο διάθεσης συγκεκριμένων κονδυλίων, αλλά την κατάρτιση ενός γενικότερου πίνακα προτεραιοτήτων της ΕΕ για το μέλλον, γεγονός που απαιτεί τη συμμετοχή όλων.

Η επανεξέταση του προϋπολογισμού της ΕΕ English θα είναι μια ευκαιρία για να δούμε με νέο μάτι την Ευρώπη και τη θέση της στον κόσμο. Κάθε καινούργια ιδέα θα είναι ευπρόσδεκτη. Πρόκειται για μια ελεύθερη συζήτηση στην οποία δεν υπάρχουν θέματα-ταμπού. Μόνο με μια τέτοια συζήτηση θα μπορέσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τον προϋπολογισμό που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σημερινού κόσμου.

Η αρμόδια για τον προϋπολογισμό Επίτροπος DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba κ. Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε δήλωσε σχετικά ότι οι προτάσεις του κοινού θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πρόταση της Επιτροπής όσον αφορά την επανεξέταση των εσόδων και δαπανών της ΕΕ.

Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας μέσω του δικτυακού τόπου για την επανεξέταση του προϋπολογισμού της ΕΕ, όπου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για τον προϋπολογισμό και την επανεξέτασή του, καθώς και να διαβάσετε τις απόψεις άλλων.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι