Sti

Budgetreform i EU – nu skal borgernes høres - 01/04/2008

Regnemaskine oven på eurosedler

Hvor skal EU få pengene fra, og hvad skal de bruges til, så de gør en positiv forskel? Nu har du chancen for at give dit besyv med.

EU håber på en åben debat uden tabuer under den igangværende høring om reformen af EU's budget.

Høringen blev sat i gang i september 2007, og der er allerede kommet forslag fra forskellig side. Men EU vil have bidrag fra alle dele af samfundet – ikke kun offentlige myndigheder, men også interessegrupper, virksomheder, forskere og privatpersoner. Debatten handler ikke om de konkrete udgifter og indtægter, men om hovedtrækkene i EU's prioriteringer fremover. Derfor skal alle være med.

Budgetreformen English handler om at se på EU og dets plads i verden med helt friske øjne. Nye idéer er velkomne – debatten er fri, og ingen emner er fredet. En sådan debat er afgørende for at sikre, at EU's finanser er rustet til udfordringerne i den moderne verden.

EU's budgetkommissær DeutschEnglishfrançaislietuvių kalba , Dalia Grybauskaite, lover, at høringssvarene kommer til at spille en vigtig rolle ved udarbejdelsen af Kommissionens bud på reformen af EU's indtægter og udgifter.

Du kan indsende forslag og idéer på EU's websted om budgetreformen. Her kan du også læse mere om budgettet og reformen og se de bidrag, der allerede er modtaget.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links