Sökväg

Tillbaka till skolan, omgång 3 - 27/03/2008

Besök i en skola i staden Tomar, Portugal (2007)

För tredje gången återvänder EU-tjänstemän till skolbänken och den här gången är det slovenernas tur.

Mer än 100 slovenska EU-tjänstemän, inklusive EU-kommissionären Janez Potočnik med ansvar för vetenskap och forskning, besöker den 31 mars sina gamla gymnasieskolor runtom i Slovenien. Syftet är att de i samband med ”EU-projektdagen” ska dela med sig av sina erfarenheter av att jobba för EU.

De följer sina tyska och portugisiska kollegers exempel från förra året. I januari 2007, när Tyskland övertog ordförandeskapet i EU, lanserade förbundskansler Angela Merkel tanken om att öka elevernas förståelse för EU och sprida kunskap om EU-program som kan vara av intresse för dem, exempelvis Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais , Erasmus DeutschEnglishfrançais , Aktiv ungdom English och Europeisk volontärtjänst.

EU-kommissionens avdelning för utbildning och kultur kommer också att presentera Comenius-initiativet DeutschEnglishfrançais , ett program för samarbete mellan skolor för att förbättra utbildningens kvalitet, stärka de europeiska banden samt främja rörlighet och språkinlärning. Programmets mål är att få minst 3 miljoner elever att engagera sig i utbildningsverksamhet fram till 2013.

EU-projektdagen, som nådde ut till 35 000 elever i Tyskland, 206 skolor i Portugal och nu 79 skolor i Slovenien, har fått ett mycket positivt mottagande. Evenemanget kommer att genomföras på nytt i Nederländerna den 14 april.

Mer om besöket i Slovenien slovenščina (sl)

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar