Navigacijska pot

EU iz prve roke že tretjič - 27/03/2008

Obisk šole v portugalskem mestu Tomar (2007)

Že tretjič se evropski uradniki vračajo v svoje šole – tokrat v Slovenijo.

Več kot 100 slovenskih predstavnikov evropskih institucij, med njimi tudi komisar za znanost in raziskave Janez Potočnik, bo 31. marca obiskalo srednje šole po vsej Sloveniji.  V okviru projekta „EU iz prve roke“ bodo dijakom predstavili svoje izkušnje in delo v institucijah EU.

Prejšnje leto so v projektu sodelovali njihovi nemški in portugalski kolegi. Projekt so prvič izvedli na pobudo nemške kanclerke Angele Merkel januarja 2007 med nemškim predsedstvom EU, da bi dijakom približali EU in jim predstavili evropske programe, ki bi bili morda za njih zanimivi, na primer Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais, Erasmus DeutschEnglishfrançais, Mladi v akciji English in Evropska prostovoljna služba.

Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje in kulturo bo tudi predstavil program Comenius DeutschEnglishfrançais – program medšolskega sodelovanja za kakovostnejše izobraževanje, okrepljeno evropsko povezovanje in večjo mobilnost ter učenje jezikov. V programu naj bi pri skupnih izobraževalnih dejavnostih sodelovalo vsaj 3 milijone dijakov do leta 2013.

Odziv na projekt „EU iz prve roke“, v katerem je v Nemčiji sodelovalo 35 000 dijakov, 206 šol na Portugalskem in zdaj 79 šol v Sloveniji, je bil izjemen. Ponovili ga bodo na Nizozemskem 14. aprila.

Več o obisku slovenskih predstavnikov

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave