Cale de navigare

Înapoi la şcoală – episodul 3 - 27/03/2008

Vizită la o şcoală din oraşul Tomar, Portugalia (2007)

Funcţionarii se întorc la şcoală pentru a treia oară – de data aceasta, este rândul slovenilor.

La 31 martie, peste 100 de funcţionari europeni, printre care şi comisarul sloven pentru ştiinţă şi cercetare, Janez Potočnik, vor vizita liceele în care au studiat în Slovenia pentru a vorbi elevilor despre activitatea pe care o desfășoară în cadrul instituţiilor europene, cu ocazia Zilei proiectului european (EU project day).

Astfel, ei vor urma exemplul colegilor germani şi portughezi, care au făcut acelaşi lucru anul trecut. Acest proiect a fost inițiat în ianuarie 2007 de cancelarul german, Angela Merkel, în timpul preşedinţiei germane a UE. Scopul său este de a permite o înţelegere mai exactă a Uniunii şi de a-i informa pe elevi cu privire la programele comunitare care i-ar putea interesa, ca de exemplu programele Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais, Erasmus DeutschEnglishfrançais, Tineretul în acţiune English şi Serviciul european de voluntariat češtinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsslovenčinaslovenščinasuomisvenska.

Direcţia Generală Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene va prezenta, de asemenea, programul Comenius DeutschEnglishfrançais, un program axat pe cooperarea dintre şcoli, în vederea îmbunătăţirii calităţii educaţiei, consolidării legăturilor europene şi promovării mobilităţii şi învăţării limbilor străine. Se intenţionează ca acest program să reunească, până în 2013, cel puţin 3 milioane de elevi în cadrul unor activităţi educaţionale comune.

Ziua proiectului european, care a implicat 35 000 de elevi din Germania, 208 şcoli din Portugalia şi iată, acum, 79 de şcoli din Slovenia, a fost primită cu entuziasm, urmând ca experienţa să fie repetată la 14 aprilie, în Ţările de Jos.

Informaţii suplimentare despre vizita slovenă slovenščina (sl)

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile