Kruimelpad

Terug naar school 3 - 27/03/2008

Bezoek aan school te Tomar in Portugal (2007)

Voor de derde keer zijn ambtenaren te gast in hun oude school. Deze keer is het de beurt aan de Slovenen.

Meer dan 100 Sloveense EU-ambtenaren en Janez Potočnik, EU-commissaris voor wetenschap en onderzoek, brengen op 31 maart in het kader van de "EU-projectdag" een bezoek aan hun middelbare school, om er over hun werk bij de EU te spreken.

Zij volgen hiermee het voorbeeld van hun Duitse en Portugese collega's. In januari 2007, toen Duitsland EU-voorzitter was, lanceerde de Duitse kanselier Angela Merkel dit initiatief om scholieren voor te lichten over de EU en EU-programma's zoals Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais , Erasmus DeutschEnglishfrançais , jeugd in actie English en het Europees vrijwilligerswerk.

De EU heeft daarnaast een samenwerkingsprogramma voor scholen (Comenius DeutschEnglishfrançais ) om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, de banden binnen Europa aan te halen en mobiliteit en taalstudie te stimuleren. Het programma moet tegen 2013 minstens 3 miljoen leerlingen bereiken.

De EU-projectdag werd enthousiast onthaald en heeft nu al 35 000 Duitse scholieren, 2008 Portugese scholen en 79 Sloveense scholen bereikt. Nederland komt op 14 april als volgende land aan de beurt.

Meer over het bezoek aan Sloveniê

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links