Navigációs útvonal

Vissza az iskolába 3. - 27/03/2008

Iskolalátogatás a portugáliai Tomar városában (2007)

Idén márciusban harmadik alkalommal látogatnak el uniós tisztviselők egykori alma materükbe. A rendezvény keretében ezúttal a szlovén iskolák láthatják viszont régi növendékeiket.

Március 31-én, az EU-projektnap során több mint 100 szlovén uniós tisztviselő keresi majd fel egykori középiskoláját, hogy a diákokkal megossza európai uniós munkatapasztalatait. Köztük lesz Janez Potočnik, az Európai Bizottság tudományért és kutatásért felelős szlovén tagja is.

Az iskolalátogatásra harmadik alkalommal kerül sor: 2007 első félévében a német, második félévében pedig a portugál iskolákba látogattak el az uniós „öregdiákok”. A kezdeményezést Angela Merkel német kancellár indította útnak tavaly januárban, az Európai Unió német elnöksége idején. A „Vissza az iskolába” projekt a diákok európai uniós ismereteinek gyarapításán kívül arra irányul, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a nekik szóló közösségi programokra. Ezek között említhető például a Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais , az Erasmus DeutschEnglishfrançais , a Cselekvő ifjúság English és az Európai Önkéntes Szolgálat.

A rendezvény keretében az Európai Bizottság oktatásügyi és kulturális főigazgatósága ismertetni fogja a Comenius DeutschEnglishfrançais programot is, melynek célja, hogy az iskolák közötti együttműködés ösztönzése révén javítsa az oktatás színvonalát, megerősítse az európai tagállamok közötti kapcsolatrendszert, és előmozdítsa a nyelvtanulás és mobilitás ügyét. A program az elképzelések szerint 2013-ig legalább 3 millió tanulót von majd be a tagországok közös oktatási tevékenységeibe.

Az EU-projektnap mindenütt kedvező fogadtatásra talált: a rendezvényeken tavaly 35 000 német diák és 208 portugál iskola vett részt, idén márciusban pedig 79 szlovén iskola fogadja majd a hazalátogató uniós tisztviselőket. Az eseményt április 14-én Hollandiában is megrendezik.

További információk a szlovéniai projektnapról

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek