Navigointipolku

Slovenialaiset EU-virkamiehet vierailevat kouluissa - 27/03/2008

EU-virkamiehet vastailevat koululaisten kysymyksiin Tomarissa Portugalissa (2007)

Slovenialaiset EU-virkamiehet palaavat ensi maanantaina entisiin kouluihinsa kertomaan unionin toiminnasta. Aikaisemmin vastaava EU-kampanjapäivä on jo järjestetty saksalaisissa ja portugalilaisissa kouluissa.

Yli sata EU-virkamiestä – joiden joukossa myös tieteestä ja tutkimuksesta vastaava komissaari Janez Potočnik – aikoo kertoa EU:sta ja sen perusajatuksista slovenialaisille keskiasteen oppilaille. Slovenia toimii tällä hetkellä EU:n neuvoston puheenjohtajavaltiona.

Saksan liittokansleri Angela Merkel avasi ensimmäisen EU-kampanjapäivän tammikuussa 2007, jolloin Saksa toimi unionin puheenjohtajavaltiona. Päivän tavoitteena on parantaa oppilaiden tietoja EU:sta ja esitellä koululaisille ja opiskelijoille tarkoitettuja EU-ohjelmia, joita ovat mm. Leonardo da Vinci DeutschEnglishfrançais , Erasmus DeutschEnglishfrançais , Nuorten Eurooppa English ja EU:n vapaaehtoispalvelu.

EU-komission koulutuksen ja kulttuurin pääosasto aikoo myös esitellä koulujen välistä Comenius-yhteistyöohjelmaa DeutschEnglishfrançais , jolla pyritään mm. parantamaan koulutuksen laatua, vahvistamaan EU-maiden koulujen välisiä yhteyksiä sekä edistämään oppilaiden ja opettajien liikkuvuutta ja kielten opiskelua. Komission tavoitteena on, että ohjelmaan on vuoteen 2013 mennessä osallistunut ainakin 3 miljoonaa oppilasta ja opettajaa.

Tähänastisten kampanjapäivien kokemukset ovat olleet myönteisiä. Saksassa tapahtumaan osallistui 35 000 koululaista, ja Portugalissa EU-virkamiehet vierailivat kaikkiaan 208 koulussa. Sloveniassa ensi maanantain kampanjapäivä järjestetään 79 koulussa. Seuraavana vuorossa ovat Hollannin koulut 14.4.

EU-kampanjapäivä Slovenian kouluissa slovenščina (sl) (sloveniankielinen sivusto)

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä