Διαδρομή πλοήγησης

Πίσω στα θρανία 3 - 27/03/2008

Επίσκεψη σε σχολείο της πόλης Tomar της Πορτογαλίας (2007)

Για τρίτη φορά υπάλληλοι της ΕΕ, στην προκειμένη περίπτωση Σλοβένοι, επιστρέφουν στα θρανία

Στις 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής ημέρας», περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο Σλοβένος Επίτροπος επιστημών και έρευνας Γιάνεζ Ποτότσνικ, θα επισκεφτούν τα σχολεία τους στη Σλοβενία για να μεταδώσουν στους σημερινούς μαθητές την εμπειρία τους από την εργασία τους στην ΕΕ.    

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τον Ιανουάριο του 2007 με την ευκαιρία της γερμανικής προεδρίας. Οι Σλοβένοι υπάλληλοι, ακολουθώντας το περσινό παράδειγμα των Γερμανών και Πορτογάλων συναδέλφων τους, επισκέπτονται τα σχολεία για να ενημερώσουν καλύτερα τους μαθητές σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τα προγράμματά της που τους αφορούν άμεσα, όπως τα  Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais, Erasmus DeutschEnglishfrançais, Νεολαία εν δράσει English και Ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία

Η υπηρεσία της Επιτροπής που είναι αρμόδια για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό θα παρουσιάσει επίσης το Comenius DeutschEnglishfrançais, ένα πρόγραμμα για τη συνεργασία μεταξύ σχολείων το οποίο αποβλέπει στη βελτίωση της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δεσμών, την προώθηση της κινητικότητας και της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή, μέχρι το 2013, τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων μαθητών σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η «Ευρωπαϊκή ημέρα», που παρουσιάστηκε πέρυσι σε 35.000 μαθητές στη Γερμανία και σε 208 σχολεία στην Πορτογαλία, και τώρα σε 79 σχολεία στη Σλοβενία, έχει λάβει ενθουσιαστικά σχόλια και θα επαναληφθεί στην Ολλανδία στις 14 Απριλίου.

Περισσότερα για την εκδήλωση στη Σλοβενία slovenščina (sl)

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι