Sti

Tilbage til skolen 3 - 27/03/2008

Besøg på en skole i byen Tomar i Portugal (2007)

For tredje gang skal tjenestemænd tilbage på skolebænken – denne gang er det slovenernes tur.

Over 100 EU-ansatte, blandt andre den slovenske kommissær, Janez Potočnik, der er ansvarlig for videnskab og forskning, besøger deres gamle gymnasier i Slovenien den 31. marts. Som led i "EU-projektdagen" skal de fortælle eleverne om deres erfaringer med at arbejde for EU.

De følger i fodsporene på deres tyske og portugisiske kolleger, der gjorde det samme på deres gamle skoler sidste år. Arrangementet blev oprindelig lanceret af den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i januar 2007 under det tyske EU-formandskab. Det skal give eleverne bedre indsigt i EU og gøre dem opmærksomme på EU-programmer, der kan være af interesse for dem. Det kan f.eks. være Leonardo da Vinci DeutschEnglishfrançais, Erasmus DeutschEnglishfrançais, Youth in Action English eller Den Europæiske Volontørtjeneste.

Kommissionens afdeling for uddannelse og kultur vil desuden præsentere Comenius DeutschEnglishfrançais – et samarbejdsprogram for skoler, der skal forbedre kvaliteten af undervisningen, styrke europæiske kontakter og fremme mobilitet og sprogundervisning. Programmets mål er at inddrage mindst 3 millioner elever i fælles undervisningsaktiviteter inden 2013.

EU-projektdagen, der nåede ud til 35 000 elever i Tyskland, 206 skoler i Portugal og nuskoler i Slovenien har fået en varm modtagelse. Arrangementet gentages derfor i Holland den 14. april.

Mere om besøget i Slovenien

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links