Cale de navigare

Uniunea Europeană răsplăteşte excelenţa - 21/03/2008

Laureaţii unuia din premiile 2007 pentru iniţiative antreprenoriale, împreună cu trofeul primit

Recunoaşterea realizărilor remarcabile poate fi un mijloc de promovare a unor politici importante: concursurile UE reprezintă oportunităţi extraordinare pentru implicarea cetăţenilor.

Realizările individuale şi iniţiativele antreprenoriale reprezintă factori esenţiali pentru un progres social constant. Descoperirile notabile din domeniul cercetării medicale, dezvoltarea transportului ecologic în zonele urbane şi investigaţiile jurnalistice contribuie la progresul Europei.

UE apreciază la justa valoare importanţa acestor contribuţii excepţionale acordând numeroase premii, care au în acelaşi timp rolul de a sensibiliza publicul faţă de o serie de aspecte importante şi de a încuraja o participare mai activă.

Cu toţii putem participa:  sunt organizate concursuri în domenii variate, de la antreprenoriat, ştiinţă şi tehnologie, mediu şi sănătate, până la jurnalism, dezvoltare regională şi cultură. În timp ce unele concursuri încurajează o participare individuală, altele se adresează întreprinderilor, echipelor ştiinţifice sau organizaţiilor, iar multe dintre acestea sunt dedicate tinerilor şi şcolilor.

Până la sfârşitul acestei luni, de exemplu, şcolile pot participa la concursul „Premiul Tinereţe şi Dezvoltare”, trimiţând un poster sau o prezentare multimedia. Tema centrală a ediţiei din acest an este „Africa - Dezvoltare durabilă”. Participanţii au şansa să câştige o călătorie în Africa, în cursul căreia vor putea constata la faţa locului cum se derulează proiectele de asistenţa comunitară pentru dezvoltare.

În calendarul concursurilor mai figurează, printre altele, premiul „Inventatorul anului” English (care recompensează cele mai bune invenţii din ultimele decade) şi premiul Lorenzo Natali English (pentru excelenţă jurnalistică în domeniul reportajelor despre drepturile omului şi democraţie).

De asemenea, reprezentanţele Comisiei din statele membre organizează numeroase concursuri cu caracter local.

Pe lângă şansa de a câştiga un premiu, participarea la aceste concursuri poate aduce recunoaştere internaţională şi deschide numeroase oportunităţi.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile