Kruimelpad

EU bekroont uitblinkers - 21/03/2008

Winnaars van een van de ondernemingsprijzen met de trofee.

Uitmuntende prestaties bekronen is een manier om belangrijke beleidsinitiatieven te promoten. Via EU-wedstrijden kunnen burgers bij het beleid worden betrokken.

Individuele prestaties en initiatieven van bedrijven zijn een belangrijke factor voor sociale vooruitgang. Medische doorbraken, milieuvriendelijk transport in steden en goede onderzoeksjournalistiek helpen Europa stuk voor stuk vooruit.

De EU erkent het belang van dergelijke uitzonderlijke bijdragen door een aantal prijzen uit te reiken, die ook dienen om het publiek bewust te maken van en te betrekken bij belangrijke kwesties.

Iedereen mag meedoen, voor allerlei onderwerpen worden wedstrijden georganiseerd, variërend van ondernemerschap, wetenschap en technologie, milieu en gezondheid tot journalistiek, regionale ontwikkeling en cultuur. Aan sommigen wedstrijden mogen individuele personen deelnemen, andere zijn gericht op ondernemingen, wetenschappelijke teams, en veel wedstrijden hebben jongeren en scholen als doelgroep.

Tot het einde van de maand kunnen scholen bijvoorbeeld nog meedingen naar de Jeugdprijs voor ontwikkeling door een poster of multimediapresentatie in te sturen. Dit jaar is het onderwerp Afrika en duurzame ontwikkeling. Deelnemers maken kans op een reis naar Afrika om met eigen ogen te zien wat de resultaten van de ontwikkelingshulp van de EU zijn.

Binnenkort volgen de prijzen voor uitvinder van het jaar English voor de meest succesvolle uitvindingen van de afgelopen decennia, en de Lorenzo Nataliprijs English voor de journalist die de beste reportage over mensenrechten en democratie heeft gemaakt.

Veel wedstrijden worden georganiseerd door de vertegenwoordigingen van de Commissie in de EU-landen.

Deelnemers aan zo'n wedstrijd kunnen niet alleen een prijs winnen, zij kunnen internationale erkenning en lucratieve aanbiedingen krijgen.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links