Navigointipolku

EU palkitsee huippuosaajia - 21/03/2008

Vuoden 2007 Yrittävä Eurooppa -kilpailun palkinnonsaajia

EU:n järjestämissä kilpailuissa palkitaan eri alojen merkittäviä saavutuksia, jotka osaltaan tukevat EU:n tärkeimpien toimintapolitiikkojen toteuttamista.

Lahjakkaiden EU-kansalaisten saavutukset ja innovatiivisten yritysten toteuttamat hankkeet edistävät unionin jatkuvaa kehitystä. Hyviä esimerkkejä tällaisesta osaamisesta ovat lääketieteen uraauurtava tutkimus, ympäristön kannalta kestävän kaupunkiliikenteen kehittäminen ja asioihin perusteellisesti pureutuva tutkiva journalismi.

EU pitää kansalaisten ja yritysten aloitteita tärkeinä ja palkitsee niistä parhaimmat erilaisissa kilpailuissa. Palkintojen avulla pyritään myös tuomaan esille tärkeitä teemoja ja lisäämään kansalaisten osallistumista EU:n toimintaan.

Kilpailuja järjestetään monilla aloilla, kuten yrittäjyys, tiede ja teknologia, ympäristö ja terveys, journalismi, alueellinen kehitys sekä kulttuuri ja monikielisyys. Jotkin kilpailuista on tarkoitettu yksittäisille EU-kansalaisille, kun taas toisten kohteena ovat yritykset, tutkijaryhmät ja järjestöt. Viime vuosina EU on järjestänyt myös monia nuorille ja kouluille tarkoitettuja kilpailuja.

Maaliskuun loppuun asti koulut voivat esimerkiksi kilpailla nuorten kehitysyhteistyöpalkinnosta laatimalla julisteen tai multimediaesityksen. Kilpailun aiheena on tänä vuonna Afrikka ja kestävä kehitys. Pääpalkintona on voittajille järjestettävä Afrikan-matka, jonka aikana nuoret voivat tutustua EU:n kehitysapuun käytännössä.

Muita tulevia kilpailuja ovat mm. Euroopan vuoden keksijäpalkinto English, jolla palkitaan menestyneitä ja innovatiivisia keksintöjä, sekä Lorenzo Natali -palkinto English ihmisoikeuksia ja demokratiaa edistävästä journalismista.

Myös EU-maissa toimivat Euroopan komission edustustot järjestävät lukuisia paikallisia kilpailuja.

Palkintojen lisäksi kilpailuun osallistuminen voi tuoda voittajille kansainvälistä tunnustusta ja avata monia ovia.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä