Διαδρομή πλοήγησης

Η ΕΕ επιβραβεύει την αριστεία - 21/03/2008

Νικητές ενός από τα επιχειρηματικά βραβεία του 2007 με το έπαθλο ανά χείρας

Η επιβράβευση εξαιρετικών επιδόσεων ως μέσο προώθησης σημαντικών πολιτικών – εξαιρετική ευκαιρία η συμμετοχή  σε διαγωνισμούς της ΕΕ.

Τα ατομικά επιτεύγματα και οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες συνιστούν μείζονα παράγοντα της συνεχούς κοινωνικής προόδου. Ιατρικές ανακαλύψεις, «πράσινες» μεταφορές στις αστικές περιοχές, αξιόλογες δημοσιογραφικές έρευνες, όλα αυτά βοηθούν την Ευρώπη να εξελιχθεί και να προοδεύσει.

Η ΕΕ αναγνωρίζει τη σημασία αυτών των επιτευγμάτων και τα ανταμείβει με βραβεία τα οποία, παράλληλα, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε σημαντικά θέματα και προκαλούν μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού.

Όλοι όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν, καθώς διοργανώνονται διαγωνισμοί σε πάμπολλους τομείς: από την επιχειρηματικότητα, την επιστήμη και την τεχνολογία, το περιβάλλον και την υγεία έως τη δημοσιογραφία, την περιφερειακή ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Ορισμένοι διαγωνισμοί απευθύνονται σε μεμονωμένα άτομα και άλλοι σε επιχειρήσεις, επιστημονικές ομάδες ή οργανώσεις, ενώ πολλοί άλλοι εστιάζουν στους νέους και τα σχολεία.

Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος του μήνα, τα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στο βραβείο νέων για την ανάπτυξη υποβάλλοντας μία αφίσα ή μια παρουσίαση πολυμέσων. Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα την Αφρική και την αειφόρο ανάπτυξη. Οι νικητές θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Αφρική για να δουν από κοντά την αναπτυξιακή βοήθεια που παρέχει η ΕΕ στην Αφρική.

Προσεχώς πρόκειται να απονεμηθούν, μεταξύ άλλων, τα βραβεία για τον εφευρέτη της χρονιάς English, που θα επιβραβεύουν τις πλέον επιτυχημένες εφευρέσεις των τελευταίων δεκαετιών, καθώς και το βραβείο  Lorenzo Natali English, που τιμά δημοσιογράφους για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο κάλυψαν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας.

Επίσης, τα τοπικά Γραφεία της Επιτροπής στα κράτη μέλη της ΕΕ διοργανώνουν κατά καιρούς διάφορους διαγωνισμούς.

Με τη συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς, ο νικητής κερδίζει ένα βραβείο αλλά παράλληλα μπορεί να κερδίσει διεθνή αναγνώριση και να δει νέες προοπτικές να διανοίγονται γι΄αυτόν.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι