Sti

EU belønner toppræstationer - 21/03/2008

Vinderne af en af virksomhedspriserne i 2007 med deres trofæ

Med sine konkurrencer anerkender EU enestående resultater og skaber samtidig opmærksomhed om sin politik på vigtige områder. Det er en god måde at engagere borgerne på.

Enkelte menneskers og virksomheders præstationer og initiativer giver fremdrift i samfundet. Medicinske gennembrud, miljøvenlig bytransport og god undersøgende journalistik er alt sammen med til at bringe EU et skridt videre.

EU anerkender disse enestående bidrag gennem en række priser, som også skal gøre folk mere bevidste om og engagerede i forskellige vigtige spørgsmål.

Alle kan være med. EU arrangerer konkurrencer inden for alt lige fra iværksætteri, videnskab og teknologi, miljø og sundhed til journalistik, regionaludvikling og kultur. Du kan deltage som enkeltperson i nogle af dem, mens andre er møntet på virksomheder, forskerhold og organisationer. Mange har også unge og skoler som målgruppe.

Indtil udgangen af marts kan skoler f.eks. melde sig til den anden udgave af Udvikling – Ungdomspris ved at indsende en plakat eller multimediepræsentation. Temaet i år er Afrika og bæredygtig udvikling. Deltagerne kan vinde en tur til Afrika og se EU's udviklingsarbejde med egne øjne.

De næste konkurrencer på programmet er prisen for årets opfinder English, der belønner de seneste årtiers største opfindelser, og Lorenzo Natali-prisen English, der gives til journalister for de bedste reportager om menneskerettigheder og demokrati.

Kommissionens repræsentationskontorer i de forskellige EU-lande arrangerer også mange lokale konkurrencer.

Når du deltager i en af konkurrencerne, kan du ikke kun vinde en pris – men også få international anerkendelse og mange fordelagtige tilbud.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links