Навигационна пътека

Носителите на една от наградите за предприемачество за 2007 г. с отличието

Признание за изключителни постижения като стимул за важни политики – конкурсите на ЕС са прекрасна възможност за участие на гражданите.

Личните постижения и бизнес инициативите са важен фактор в непрестанния социален напредък. Научните пробиви в областта на медицината, екологичният транспорт в градските райони и разследващата журналистика помагат на Европа да върви напред.

ЕС признава значението на подобни изключителни постижения чрез множество награди, целящи освен това повишаване на обществената осведоменост по важни въпроси и по-голямо участие на обществеността.

Всеки може да се включи: организират се конкурси в различни области - от предприемачество, наука и технологии, околна среда и здраве до журналистика, регионално развитие и култура. Някои са открити за индивидуални участници, а други са предназначени за предприятия, научни екипи или организации. Много от тях са насочени към младите хора и училищата.

До края на този месец например училищата могат да участват в надпреварата за младежка награда за развитие, като изпратят плакат или мултимедийна презентация. Темата на тазгодишното издание е Африка и устойчивото развитие. Участниците могат да спечелят пътуване до Африка, за да видят на място помощта на ЕС за развитие.

Сред предстоящите конкурси са наградите за изобретател на годината English, отличаващи най-успешните изобретения за последните десетилетия, и наградата Лоренцо Натали English, връчвана на журналисти за изключителни постижения в отразяването на човешките права и демокрацията.

Освен това службите на Комисията организират много местни конкурси в страните членки.

Участието в такъв конкурс е не само възможност да спечелиш награда – то може да донесе на победителите международно признание и да им отвори много врати.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки