Navigointipolku

Talous ja ilmastonmuutos EU-huippukokouksen pääaiheet - 14/03/2008

Eurooppa-neuvosto koolla Brysselissä 13.-14.3.2008

Eurooppa-neuvosto pohti kasvu- ja työllisyysstrategiaa sekä ilmastonmuutos- ja energiakysymyksiä Brysselissä 13.-14.3.2008.

Huippukokouksen ensimmäisenä päivänä EU-johtajat käynnistivät ns. Lissabonin strategian toisen vaiheen. Hitaan alkuvauhdin jälkeen kasvu- ja työllisyysstrategia DeutschEnglishfrançais on alkanut tuottaa tulosta: julkisen talouden alijäämä on puolittunut vuodesta 2005, talouskasvu on elpynyt ja nousi 3 prosenttiin vuonna 2007 ja 6,5 miljoonaa uutta työpaikkaa on syntynyt kahden viime vuoden aikana.

Ilmastonmuutoksesta on käyty vilkasta keskustelua, ja EU:lta odotetaan konkreettisia päätöksiä keinoista, joilla kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, kuten edelliskevään Eurooppa-neuvoston tavoitteet edellyttävät. Komission tammikuussa 2008 hyväksymä ilmasto- ja energiapaketti DeutschEnglishfrançaisportuguês on ensimmäinen askel. Pidemmälle voidaan päästä, jos Kioton pöytäkirjan jälkeisistä toimista English saadaan aikaan kansainvälinen sopimus.

Huippukokouksen asialistalla olivat myös rahoitusmarkkinoiden vakaus, kansainväliset suhteet ja yhteistyö Välimeren alueella. Suunnitelmissa on tiivistää EU-maiden ja EU:n ulkopuolisten Välimeren maiden yhteistyötä.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä