Navigointipolku

EU:n talousennuste arvioi kasvun hidastuvan - 21/02/2008

Säästöpossu, josta pilkistää euroseteleitä

EU:n talouskasvun ennustetaan jäävän tänä vuonna 2,0 prosenttiin rahoitusmarkkinoiden epävakauden takia. Vuonna 2007 kasvu oli 2,9 prosenttia.

Vuoden 2008 alussa maailmantalouden näkymät ovat poikkeuksellisen epävarmat. EU-maat ovat pitäneet pintansa melko hyvin, mutta kasvun hidastuminen ja inflaation kiihtyminen ovat näköpiirissä, arvioidaan tuoreimmassa EU:n talousennusteessa.

Seitsemän suurimman EU-talouden DeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisslovenčinaslovenščina (Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Puola, Espanja ja Iso-Britannia) osalta laskusuhdanne jäänee lyhyeksi, jos Yhdysvaltain taloustilanne korjaantuu ripeästi. Kasvun odotetaan elpyvän jo vuoden 2008 jälkipuoliskolla.

Inflaatio on kiihtynyt elintarvikkeiden ja energian hintojen noustua voimakkaasti. Inflaatio oli vuonna 2007 keskimäärin 2,3 prosenttia, mutta tämän vuoden tammikuuhun mennessä se oli noussut jo 3,2 prosenttiin. Jos hinnat pysyvät kurissa, EU:n inflaatioprosentin uskotaan palaavan 2,5 prosentin tietämiin vuoden 2008 loppuun mennessä.

”EU:n kannalta paras vaihtoehto on jatkaa rakenneuudistuksia, harjoittaa vakaata ja tervettä talouspolitiikkaa ja toteuttaa rahoitusmarkkinoiden epävakauden edellyttämät korjaustoimet pikaisesti”, toteaa EU:n talous- ja rahoitusasioista vastaava komissaari Joaquín Almunia.

Taloustilannetta ja kasvumahdollisuuksia pohditaan myös Brysselissä 21.-22.2. pidettävässä European business summit -konferenssissa English , jonka teemoina ovat ilmastonmuutos, energia ja ekoinnovaatiot. Konferenssiin osallistuu mm. yritysjohtajia, poliittisia päättäjiä sekä median ja tiedemaailman edustajia. Mukana on myös komission puheenjohtaja José Manuel Barroso.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä