Sti

Væksten i EU tager af, siger foreløbig rapport - 21/02/2008

Sparegris fyldt med eurosedler

Den økonomiske vækst i hele EU ventes at gå ned til 2 % i år – et fald på 0,4 procentpoint. Verdens finansmarkeder er stadig plaget af uro.

De globale økonomiske udsigter er fortsat usædvanligt usikre i starten af 2008. Det er i det store og hele lykkedes de europæiske økonomier at ride stormen af, men der kan være lavere vækst og højere inflation på vej, viser den seneste økonomiske prognose fra EU English.

EU gør klogest i at "holde kursen med strukturreformer, en sund og stabil makroøkonomisk politik og en hurtig gennemførelse af de opfølgende foranstaltninger, man aftalte efter den finansielle uro", udtaler EU-kommissæren for økonomiske og monetære spørgsmål, Joaquín Almunia.

Prognosen for de syv største økonomier i EU DeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisslovenčinaslovenščina (Frankrig, Holland, Italien, Polen, Spanien, Storbritannien og Tyskland) tyder på, at afmatningen bliver kortvarig – hvis der sker en hurtig forbedring af den amerikanske økonomi. Væksten forventes igen at tage fart i anden halvdel af 2008.

Højere priser på fødevarer og energi ligger bag den seneste tids stigning i inflationen – fra 2,3 % i 2007 til 3,2 % i januar 2008. Hvis disse prisstigninger tager af igen, skulle det samlede inflationstal for EU falde tilbage til omkring 2,5 % ved udgangen af 2008.

I et forsøg på at sætte skub i væksten har EU udpeget "C02-udfordringen" som en potentiel kilde til nye forretningsmuligheder. Kommissionsformand José Manuel Barroso samler ledende erhvervsfolk og politikere, ngo'er, medier og det akademiske miljø til det årlige European Business Summit English for at drøfte visioner og løsninger inden for klimaændringer, energi og økoinnovation.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links