Navigacijska pot

Vaše mnenje o EU - 29/01/2008

Logotip spletišča Debate Europe

Prijavite se na novo spletišče Debate Europe, povejte svoje mnenje in se udeležite razprave z evropskimi komisarji v živo.

Je EU na pravi poti? Ali ukrepa, kjer je to res pomembno? Ali se preveč ukvarja z nepomembnimi področji, z drugimi pa premalo?

Kakršno koli mnenje že imate, ga lahko poveste na novem interaktivnem spletišču Debate Europe.

Komisarji Stavros Dimas English (okolje), Andris Piebalgs Englishlatviešu valoda (energetika) in Margot Wallström English (komunikacije) ter drugo osebje Komisije bodo danes, 29. januarja, na spletu med 15. in 17. uro (srednjeevropski čas) začeli razpravo in odgovarjali na vaša vprašanja in komentarje.

Predstavniki Komisije se bodo redno udeleževali razprav ter tako zagotovili njihovo nadaljevanje in resnično izmenjavo mnenj med EU in splošno javnostjo.

Zaenkrat bodo v središču razprave tri teme: prihodnost Evrope, energija/podnebne spremembe in medkulturni dialog. Na četrtem forumu pa boste lahko razpravljali tudi o drugih temah, pomembnih za EU in za vas. V naslednjih mesecih bodo na voljo še dodatne teme.

Spletišče Debate Europe smo odprli leta 2006 kot del prizadevanj Komisije za večje sodelovanje z državljani (Načrt D za dialog, debato in demokracijo). Skupaj je spletišče obiskalo več kot 1,3 milijona obiskovalcev – približno 2 000 dnevno. Dobilo je tudi priznanje, in sicer Evropsko nagrado za e-demokracijo leta 2006.

Novo spletišče je uporabnikom prijaznejše, bolj se tudi osredotoča na ključna vprašanja. Ponovno naj bi začelo razpravo o EU, ki naj bi spodbudila konstruktivni dialog ter omogočila javnosti, da sodeluje pri reševanju sedanjih in prihodnjih izzivov.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave