Kruimelpad

Vraag het aan de eurocommissaris! - 29/01/2008

Logo van Debate Europe

Log in op de nieuwe Debate Europe-website, geef uw mening en debatteer live met EU-commissarissen.

Gaat Europa de goede kant op? Maakt de EU het verschil op gebieden waar dat het hardst nodig is? Of is Brussel te bemoeizuchtig bij minder belangrijke zaken en juist niet doortastend genoeg als het er werkelijk toe doet?

Wat u ook vindt, u kunt zich inschrijven en meepraten op de nieuwe versie van de interactieve website Debate Europe.

De commissarissen Stavros Dimas English (milieu), Andris Piebalgs Englishlatviešu valoda (energie) en Margot Wallström English (communicatie) en andere EU-medewerkers zijn vandaag van 15 tot 17 uur online om op uw opmerkingen in te gaan.

Om de discussies te blijven volgen en voor een echte dialoog tussen de EU en de bevolking te zorgen, zullen zich ook daarna nog regelmatig Commissievertegenwoordigers in de discussies mengen.

Drie thema's staan centraal: de toekomst van Europa, energie English (en) /klimaatverandering en de interculturele dialoog. In een vierde forum kunt u met alle andere EU-onderwerpen terecht. De komende maanden zullen er meer thema's toegevoegd worden.

De oorspronkelijke Debate Europe-website is in 2006 opgezet als onderdeel van het Plan D (dialoog, debat en democratie) en kreeg in totaal ruim 1,3 miljoen hits, zo'n 2000 per dag. De site won in 2006 de European eDemocracy award.

De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en richt zich meer op een aantal hoofdthema's. Het debat wordt weer aangezwengeld zodat de EU tot een constructieve dialoog kan komen. Zo kan het publiek bijdragen aan de manier waarop Europa inspeelt op de uitdagingen van vandaag en morgen.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links