Navigációs útvonal

Ön mit gondol az EU-ról? Mondja el! - 29/01/2008

A Debate Europe vitafórum logója

Jelentkezzen be és iratkozzon fel Ön is a megújult Debate Europe fórumra, ahol január 29-én élő vita során oszthatja meg gondolatait az Európai Bizottság munkatársaival és a részt vevő európai polgárokkal.

Mit gondol, jó irányba tart az Európai Unió? Érezteti-e hatását az uniós munka ott, ahol erre a legnagyobb szükség van? Vajon túl sokat foglalkozunk-e magától értetődő kérdésekkel, miközben túl kevés figyelmet áldozunk más területekre?

Itt az alkalom, hogy a megújult interaktív Debate Europe webhelyre feliratkozva Ön is elmondja nekünk, mit gondol a fenti kérdésekről.

A fórum megnyitójára a mai napon (január 29-én), közép-európai idő szerint 15.00 és 17.00 óra között kerül sor. A beérkező hozzászólásokat és kérdéseket online fogadja majd az Európai Bizottság több tagja és munkatársa, köztük Margot Wallström English kommunikációs, Stavros Dimas English környezetvédelmi és Andris Piebalgs Englishlatviešu valoda energiaügyi biztos.

A webhelyen kialakuló vitákban rendszeresen részt fognak venni a Bizottság tisztviselői annak érdekében, hogy folytonos és tényleges párbeszéd bontakozzon ki az Unió és az európai polgárok között.

Egyelőre a fórum mindenekelőtt a következő három témakört hivatott áttekinteni: Európa jövője, energiaügy/éghajlatváltozás és kultúrák közötti párbeszéd. Az érdeklődőknek azonban módjuk nyílik arra, hogy más uniós vonatkozású kérdéseket is felvessenek és megvitassanak. Az elkövetkező hónapok folyamán további témakörökkel gazdagodik majd a fórum kínálata.

A Debate Europe webhelyet eredetileg 2006-ban hozta létre a Bizottság a demokrácia, párbeszéd és vita célját szolgáló D-terv keretében. A fórumra azóta több mint 1,3 millióan – azaz naponta mintegy kétezren – látogattak el. Ezzel a teljesítménnyel a Debate Europe 2006-ban elnyerte az Európai e-Demokrácia díjat.

Az új webhely felhasználóbarát és a legfontosabb kérdések megvitatását szolgáló felületet biztosít az érdeklődők részére. A fórum a remények szerint új lendületet ad majd a vitafolyamatnak, és elősegíti, hogy konstruktív párbeszéd bontakozzon ki, melynek révén az európai polgárok maguk is tevékenyen részt vehetnek Európa jelenének és jövőjének alakításában.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek