Sti

Hvad mener du om EU? - 29/01/2008

Debate Europes logo

Log dig på det nye websted Debate Europe og sig din mening. Du kan komme i direkte kontakt med EU-kommissærerne.

Er EU på rette vej? Gør EU en forskel der, hvor det virkelig betyder noget? Stikker EU næsen for meget i ubetydelige spørgsmål, men forsømmer andre?

Uanset hvad du mener, kan du logge dig på og give dit besyv med på det nye interaktive websted Debate Europe.

EU-kommissærerne Stavros Dimas English (miljø), Andris Piebalgs Englishlatviešu valoda (energi) og Margot Wallström English (kommunikation) og andre medarbejdere i Kommissionens går online i dag (29. januar) fra 15.00 til 17.00 (centraleuropæisk tid) for at sætte gang i debatten og høre dine kommentarer.

For at sikre, at alle diskussioner følges op, og at der bliver en reel dialog mellem EU og borgerne, vil repræsentanter for Kommissionen også med regelmæssige mellemrum gå ind i debatten.

I første omgang kan du være med til at debattere tre vigtige spørgsmål, nemlig EU's fremtid, energi/klimaændringer og interkulturel dialog. Som en energi/klimaændringer og fjerde mulighed kan du diskutere et hvilket som helst emne, der har noget med EU at gøre. Flere emner bliver tilføjet i de kommende måneder.

Debate Europes oprindelige websted blev lanceret i 2006 som led i Plan D (dialog, debat og demokrati). Det fik i alt godt 1,3 mio. hits – omkring 2 000 om dagen – og modtog European eDemocracy Award 2006 for sin indsats.

Det nye websted er lettere at bruge og fokuserer mere på centrale spørgsmål. Håbet er, at det vil sætte ny gang i debatten og hjælpe EU med at indlede en konstruktiv dialog. Borgerne skal have mulighed for at være med til at forme den måde, EU tager nuværende og kommende udfordringer op på.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links