Навигационна пътека

Кажете си думата за ЕС! - 29/01/2008

Лого на Debate Europe

Влезте и се регистрирайте на новия уебсайт Debate Europe (Дебат за Европа), за да споделите вижданията си и да говорите на живо с комисари на ЕС.

На прав път ли е ЕС? Има ли реална полза от действията му? Не се ли намесва прекалено в маловажни области и недостатъчно в други?

Каквото и да е мнението ви, можете да се регистрирате и да го споделите на новия интерактивен уебсайт Debate Europe.

Комисарите Ставрос Димас English (околна среда), Андрис Пиебалгс Englishlatviešu valoda (енергетика) и Маргот Валстрьом English (комуникации), както и други служители на Комисията ще бъдат онлайн днес (29 януари) между 15:00 и 17:00 часа (централноевропейско време), за да открият дебата и отговарят на въпросите ви.

За да може Комисията да следи обсъжданията и да гарантира протичането на истински диалог между ЕС и обществеността, представители на комисията ще се включват редовно в дебата.

Засега дискусията ще се съсредоточи върху три теми: бъдещето на Европа, енергията/промените в климата and междукултурния диалог. Четвърта тема ви позволява да обсъждате всякакви въпроси, свързани с ЕС, а през идните месеци ще бъдат добавени още теми.

Първоначалният сайт Debate Europe стартира през 2006 г. като част от „План Д“ (Диалог, Дебат и Демокрация) и регистрира общо над 1,3 млн. посещения – около 2000 на ден. В знак на признание, той получи Европейската награда за електронна демокрация за 2006 г.

Новият сайт е по-лесен за използване и е съсредоточен върху ключови въпроси. Той се стреми да поднови дебата и да помогне на ЕС да се включи в конструктивен диалог, давайки възможност на обществеността да съдейства на Европа в посрещането на настоящите и бъдещите предизвикателства.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки