Navigacijska pot

EU potrošnikom zagotovila boljša spletišča za potovanja - 23/04/2014

Potrošnik s kreditno kartico kupuje letalsko karto na spletu © istockphoto.com

Nadzor EU nad spletišči za potovanja je bistveno izboljšal spoštovanje pravic potrošnikov, saj jih danes kar 62 % spoštuje pravila EU.

Tretjina uporabnikov spleta v EU rezervira potovanja in prenočišča na spletu, delež naj bi se v prihodnosti še povečal. Evropska komisija želi zagotoviti, da spletišča, ki ponujajo te storitve, spoštujejo pravice potrošnikov, zato skupaj z nacionalnimi organi redno izvaja preglede takšnih spletišč v Evropi.

Leta 2013 so pri tem odkrili, da kar 382 od 552 spletišč krši predpise EU. Od takrat je bilo 173 spletišč posodobljenih in popravljenih, 209 jih je še v uradni obravnavi, 6 jih je prenehalo delovati.

Ugotovljene kršitve

Na večini neustreznih spletišč smo ugotovili naslednje kršitve:

  • pomanjkanje obveznih informacij o identiteti podjetja, zlasti e-naslova;
  • pomanjkanje jasnih navodil glede možnosti pritožbe;
  • zavajajoče informacije o končni ceni;
  • neobvezna doplačila niso predstavljena kot prostovoljna dodatna možnost.

Za vsa spletišča, ki še vedno ne izpolnjujejo zakonskih zahtev, se bodo nadaljevali upravni in pravni postopki. Poleg tega Komisija pregleduje tudi nekatere druge prakse v sektorju turističnih potovanj, saj želi, da bi potrošniki imeli pri odločanju na voljo vse potrebne informacije.

Nasveti za potrošnike

  • Preverite, da je podjetje na spletišču navedlo svoje ime, naslov in e-naslov, po potrebi pa tudi kontaktne podatke letalskega prevoznika ali hotela.
  • Preverite, ali ste prejeli vse potrebne informacije, npr. potek potovanja, čas odhoda/prihoda, ime letalskega prevoznika in naslov hotela.
  • Preverite končno ceno, vključno z morebitnimi doplačili.
  • Natisnite ali shranite kopijo pogojev pogodbe. Opozarjamo, da rezervacije morda ne boste mogli brezplačno odpovedati oz. morda to sploh ne bo mogoče – odvisno od pogojev glede odpovedi.
  • Morebitne težave takoj sporočite na objavljeni kontaktni naslov.

Če potrebujete dodatno pomoč, se obrnite na potrošniško organizacijo ali pristojni nacionalni organ. Če imate težave s podjetjem iz druge države EU, vam lahko pomaga tudi lokalna pisarna evropskega potrošniškega centra češtinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianoNederlandspolskiromânăsvenska.

Državljani EU imajo pri potovanju posebne pravice, ki so podrobneje opisane na spletišču o pravicah potnikov English in v mobilni aplikaciji English.

Sporočilo za medije: Večje spoštovanje pravic potrošnikov na potovalnih spletiščih

Vprašanja in odgovori: pregled potovalnih storitev

Rezultati raziskave o spletni rezervaciji potovanj English

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave