Kruimelpad

Iemand boekt een vlucht online met een creditcard © iStockphoto.com

Dankzij controles houdt 62% van de reiswebsites zich nu aan de EU-regels over consumentenrechten.

Een op de drie internetgebruikers in de EU boekt online reizen en logies, en dat worden er in de toekomst vast nog meer. Om ervoor te zorgen dat reiswebsites hun klanten correct informeren, voert de Commissie samen met de nationale autoriteiten regelmatig controles uit in heel Europa.

In 2013 werd vastgesteld dat 382 van de 552 gecontroleerde reiswebsites de EU-wetgeving overtraden. Sindsdien zijn 173 websites aangepast en verbeterd, terwijl er 209 nog verder worden onderzocht en 6 ermee opgehouden zijn.

Wat gaat er fout?

Bij de meeste problematische websites ging het vooral om:

  • onvoldoende informatie over de identiteit van het bedrijf, met name het e-mailadres
  • het ontbreken van een duidelijke klachtenprocedure
  • misleidende informatie over de totale prijs
  • het oontbreken van informatie over toeslagen die niet in de prijs begrepen zijn ("opt in")

Als websites de problemen niet oplossen, worden administratieve of gerechtelijke procedures voortgezet . Daarnaast worden bepaalde praktijken in de reissector herzien zodat u als consument over alle relevante informatie beschikt om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Tips voor u als consument

  • Ga na of u naam, adres en e-mailadres van de handelaar hebt en eventueel ook de contactgegevens van de luchtvaartmaatschappij of het hotel.
  • Controleer of u alle relevante informatie hebt, zoals reisroute, vertrek- en aankomsttijden, adres van luchtvaartmaatschappij en hotel.
  • Controleer de totale prijs, inclusief extra kosten.
  • Print of bewaar een kopie van de contractvoorwaarden. Denk eraan dat u misschien uw boeking niet kosteloos, of misschien zelfs helemaal niet kunt annuleren.
  • Meld alle problemen onmiddellijk op de contactadressen die u krijgt.

Als u nog meer hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met een consumentenorganisatie of de bevoegde nationale overheid. Als u een probleem hebt met een bedrijf in een ander EU-land, kunt u ook hulp vragen aan een plaatselijk Europees consumentencentrum.

Als EU-burger op reis hebt u ook specifieke rechten. Ga daarom eens kijken op de website over passagiersrechten English of download de app English.

Persbericht: Betere naleving van consumentenrechten op reiswebsites

Vragen & antwoorden – Enquête over reisdiensten

Resultaten enquête onlineboeking van reizen English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links